{ "title": "Bahçe Çiçekleri Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Bahce-Cicekleri-Cesitleri-47925.jpg", "date": "19.01.2024 22:57:18", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Bahçe çiçekleri çeşitleri: Çiçekler, yaşadığımız yerlerin süs olarak bilinir. Renkleri ve güzel kokusuyla evlerde, bahçelerde, parklarda yetiştirilir. Dünyada birçok bahçe çiçekleri çeşitleri bulunmaktadır. Bahçe çiçekleri, yılın belirli dönemlerinde çiçek açar. Bu çiçekler, özellikle bahçenin güneş alan bölümlerine dikilerek daha verimli ve güzel görünürler.

Bahçe çiçekleri çeşitleri nelerdir?

Karanfil: Güzel kokulu ve farklı renklerde çeşitleri olan bir çiçektir. Karanfil, suyu fazla sevmediği için sürekli sulamak gerekmez. Ayrıca özel bir toprak türüne de ihtiyaç duymaz. Bu nedenle bakımı kolay bir çiçektir. Karanfil çiçeği, türüne göre değişerek sonbahar ve ilkbaharda çiçek açar. Bu çiçek saksıda da yetiştirilebilir.

Aslanağzı: bu çiçeğin, farklı renklerde birçok türü bulunmaktadır. Bulunduğu toprağın nem düzeyi fazla olmamalıdır. Aslanağzı çiçeğinin boyu türüne göre değişiklik göstererek, 20-60 cm arasında değişir. Bu çiçek türü, ilkbahar ve yaz aylarında çiçek açar. Bol güneş alan yerlere ve 20 cm aralıklarla dikilmesi gerekir.

Kedi nanesi: Halk arasında yaban sümbülü olarak da bilinmektedir. Kedi nanesi, uzun ömürlü olup, sıcaklığa ve kuraklığa karşı oldukça dayanıklıdır. Çiçeğin uç kısımlarında mavi çiçekleri vardır ve etrafa hoş, aromatik bir koku yayar. Susuzluğa karşı dayanıklı olup, direk güneş alan bir yerde olması gerekir. Uzun ömürlü bu bitkinin boyu 90 cm'ye kadar ulaşabilmektedir.

Saraypatı: bu çiçek, her bahçe toprağında yetişebilmektedir. Saraypatı çiçeğinin, dünya üzerinde 250 türü bulunmaktadır. Saraypatının beyaz, mavi, pembe, kırmızı ve leylak renkleri mevcuttur.

Hanımeli: Sarılan ve sarkan bir bitkidir. Sarmaşık gibi metrelerce uzayabilmektedir. Güzel kokulu bu bitkinin çiçek açması için, birkaç yıl beklenmesi gerekir. Ayrıca kış aylarında yaprakları dökülmektedir.

Açelya: bu çiçeğin yetiştirilmesi be çoğaltılması çok kolaydır. Açelya çiçeği soğuk hava şarklarına karşı dayanıklıdır. Değişik renkleri olan bu bitkinin çiçekleri kış mevsiminde dökülür. Açelya çiçeği, saksıda da yetiştirilmektedir.

Lavanta: Dünyada çok sevilen güzel kokulu bu bitki, çalı biçimindedir. Kışın soğuğuna karşı dayanıklıdır.

Tesbih çiçeği: Tohumlarının siyah renkte ve çok sert olmasında dolayı tesbih adını almıştır. Bu çiçeğin birçok çeşidi bulunmaktadır. Tesbih çiçeği gübreli ve kuvvetli toprakları sever. Yazın sıcağında sık sık sulanması gerekir.

Ortanca: Çalı benzeri bu bitki, yarı gölge ortamlarda yetiştirilmesi için uygundur. Ortanca çiçeği, yazın ortasına doğru çiçek açar. Fazla sulanması gereken bu bitki, yaz aylarında budanır. Güzel görüntüsünden dolayı bahçelerde sık kullanılır.

Kamelya: Çalı şeklinde olan bu bitkilerin 80 türü bulunmaktadır. Güle benzeyen, göz alıcı çiçekleri bulunmaktadır. Ilıman iklimleri seven bu bitkinin yaprakları tüm yıl yeşil kalmaktadır. Kamelya çiçekleri hafif gölge yerlerde ve organik maddelerce zengin topraklara dikilmesi gerekir.
" } ] }