{ "title": "Buğday Tohumu Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/bugday-tohumu-cesitleri-3742.jpg", "date": "20.01.2024 15:06:40", "author": "Nülifer Çembertaş", "article": [ { "article": "Buğday Tohumu Çeşitleri; Günlük hayatımızda en sık tükettiğimiz tahıllardan biri olan buğday yaklaşık 8 bin yıldır sofralarımızda yer almaktadır. Bugün coğrafi koşullara uygun şekilde ıslah edilmiş birçok buğday tohumu çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlilik ekim zamanına göre yaz ve kış, buğday tanesinin rengine göre kırmızı ve beyaz, yapısına göre sert ve yumuşak olarak değişir. Ayrıca kullanım amacına göre de buğday çeşitleri ekmeklik buğday, makarnalık buğday, bisküvilik buğday ve kaplıca grupları olmak üzere sınıflara ayrılır. Kaplıca grubu buğday tohumu çeşitleri sıklıkla hayvan yemi üretiminde tercih edilmektedir. Hepimizin sofralarına kadar gelen ekmeklik buğday tohumu çeşitleri ise birinci sınıf kalite olarak analiz edilen ve üretimi en çok yapılan buğday tohumu çeşididir.

Ekmeklik buğday tohumu çeşitleri
Buğday Tohumu Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar
" } ] }