{ "title": "Bulgur Pilavı Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Bulgur-Pilavi-Cesitleri-88458.jpg", "date": "19.01.2024 23:19:54", "author": "Sibel küpçük", "article": [ { "article": "Bulgur Pilavı Çeşitleri; Bulgur, Geleneksel bir Anadolu yiyeceğidir. Kaynama, kurutma ve kabuğu çıkarılması gibi aşamalardan geçerek elde edilen bir tür tahıldır. Ham maddesi buğday olan bulgurun, pirinçten daha besleyici ve ekonomik olduğu bilinir. Üretim aşamasında yıkandığı için kullanılırken tekrar yıkanmaz. Pirinç gibi suda bekletilmeye ihtiyacı yoktur. Makarna gibi 20 dakikada kolay hazırlana bilen besin olup çorbadan, pilava, bebek makarnalarından, salatalara dahi kullanılır. Lif açısından oldukça zengin olup, yüksek miktarlarda karbonhidrat içerir. Birçok işlemlerden geçtiği için bulgur da nem ve küf olmaz ve raf ömrü uzundur. Aynı z amanda kabızlığı ve bağırsak kanserini engeller.

Bulgur Çeşitleri
Bulgur Kilo Vermeye Yardımcı Bir Besin Olabilir

Bulgurun özelliği kilo vermeyi kolaylaştırmasıdır. Potasyum ve kalsiyum açısından çok zengin olan bulgur doyurucu bir besindir. Bu yüzden uzun bir müddet açlık hissini bastırabilir. Ayrıca diyet döneminde olan kişiler rahatlıkla tüketmektedir, bulgur bol miktarda doymamış yağ içerdiğinden kilo almaya neden olmayacaktır.

Bulgurun Besin Değerleri Nelerdir?
Türk Mutfağına Ait Bulgur Pilavı Çeşitleri
" } ] }