{ "title": "Çikolata Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Cikolata-Cesitleri-89569.jpg", "date": "19.01.2024 20:50:05", "author": "özlem koç", "article": [ { "article": "Çikolata çeşitleri, Çikolata, tropik kakao ağacındaki tohumlardan elde edilip işlemlerden geçen çok lezzetli bir yiyecektir. İçerisine şeker, süt, fındık ve fıstık eklenerek tadı mükemmel hale getirilir. Kalori oranı oldukça yüksektir fakat buna rağmen çok sık tüketilir. Kısacası çikolatayı sevmiyorum diyen yok denecek kadar azdır. Hatta yenildiği zaman mutluluk hissi verdiği de düşünülür. Bizleri mutlu eden ve stresten uzaklaştıran bu mucize yiyeceğin çeşitleri de vardır.

Çikolata çeşitleri

Bitter çikolata: Kalori oranı çok düşük bir çikolata türüdür. Çikolata çeşitleri arasında en çok tercih edilenidir. Yenildiği zaman ağızda dağılır ve hafif acı bir tat verir. Buna rağmen çok lezzetlidir çünkü kakao oranı çok yüksektir. Türk kahvesinin yanına en çok yakışan çikolatalardan birisidir.

Beyaz çikolata: Renginden dolayı içerisinde kakao olmadığını düşünürüz. Ancak içerisinde %20 oranında kakao yağı vardır. Beyaz çikolata süt tozu, şeker ve kakao yağından yapılır. Oldukça lezzetli ve ağızda eriyen bir çikolata çeşididir

Sütlü çikolata: bu çikolata türünün %14'ü kadarı süt ve süt yağından oluşur. Çok yumuşak ve akışkandır. Bu yumuşaklığı ve akışkanlığı sayesinde pasta süslemelerinde çokça tercih edilir.

Dolgulu çikolata: Bitter veya sütlü çikolatalardan oluşmaktadır. Dışı sert, içi akıcı olup, ağızda iki farklı lezzet bırakır. Bol sütlü bir çikolata çeşididir ve bayramlarda, özel günlerde sıkça ikram edilir.
" } ] }