{ "title": "Dolma Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Dolma-Cesitleri-17741.jpg", "date": "21.01.2024 02:59:14", "author": "Çiğdem Yaluk", "article": [ { "article": "Dolma çeşitleri, mutfaklarda değişik sebze çeşitleri ile hazırlanan renkli görüntüsü ve lezzeti bir arada olan yemek çeşididir. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biridir. Yardımcı yemek olarak ta, ana yemek olarak da servis yapılabilir. Birçok sebzelerden yapılması mümkündür. Yapılacak sebzelerin içinin boşaltılıp doldurulması sonucu yapılır. Dolma çeşitleri, taze sebzelerle de kurutulmuş sebze çeşitleriyle de yapılabilir. Hatta günlük hayatta fazlaca tükettiğimiz soğan, patates ve biberler ile yapılan oldukça lezzetli bir yemek türüdür.

Dolma çeşitleri nelerdir?

Zeytinyağlı dolma çeşitleri, zeytinyağı ile yapılan et bulunmayan dolma türleri arasında yer alır. Yanına salata veya soğuk mezelerle servis edilebilir. Birçok mutfak kültüründe severek yapılır ve yenilir. Et sevmeyen ve yemeyen kişiler genelde bu tür dolma çeşitlerini tüketmeyi tercih ederler.
Et ile yapılan dolma çeşitleri, et herkes için doyumluk bir besindir. Dolmaların içine kıyma haline getirilerek eklenir. Çeşitli malzemelerle et avcarlanır ve yapılacak sebze içine doldurulur. Türk mutfağının hemen hemen her yöresinde oldukça ünlü ve yaygın bir yemektir. Et ile yapılan dolma çeşitleri içinin yanı sıra kendisi et olan ve doldurulan et ürünlerini de içine alabilir. Balık ürünleri veya balığın kendi eti ile yapılan çeşitli dolma türleri vardır. Aynı zamanda koyun etinin birçok organı dolma olarak doldurulup yapılmaktadır. Et ile yapılan dolma çeşitleri için et ile doldurulan veya etten yapılan türler sayılabilir.
Kuru sebze ile yapılan dolma çeşitleri, kuru sebzeler ile yapılan dolma çeşitleridir. Kışlık olarak kurutulan ve hazırlanan sebzelerden yapılır. Bunun için sebze mevsiminde alınır ve kurutulmak üzere muhafaza edilir. Bu sebzelerden çeşitli dolmalar yapılması mümkündür.
" } ] }