{ "title": "Dondurma Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Dondurma-Cesitleri-78872.jpg", "date": "19.01.2024 17:17:11", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici bir tatlı çeşidi olarak bilinmektedir. Dondurma genellikle hiç kimsenin hayır diyemeyeceği mükemmel lezzetlerden bir tanesidir. Aynı zamanda dondurma kalsiyum, fosfor ve protein bakımından oldukça faydalı olan besin maddesidir. Dondurmanın birbirinden farklı lezzeti bulunmaktadır, bunların arasında vişneli, limonlu, kavunlu, çilekli, kakaolu, vanilyalı, muzlu, frambuazlı, Antep fıstıklı, karamelli gibi pek çok çeşidi mevcut olmaktadır. Dondurma özellikle meyve sularının ilave edilmesi ve sütün dondurulması ile hazırlanan bir tatlı çeşididir. Ancak dondurma çeşitleri farklı metotlar kullanılarak hazırlanmaktadır. Dondurma genellikle hazırlık aşamasında meyve suları, süt tozu ve süt kullanılarak makineler ile hazırlanmaktadır. Aynı zamanda sadece süt ve şeker karışımı döndürülerek dondurma kolaylıkla yapılabilmektedir. Ancak herkes tarafından en çok beğenilen dövme dondurma çeşididir. Özellikle Maraş dondurması demir çubuklarla dövme yöntemi kullanılarak hazırlandığı için daha fazla beğenilmektedir.