{ "title": "Et Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Et-Cesitleri-53433.jpg", "date": "19.01.2024 06:15:51", "author": "Mutlu Çalış", "article": [ { "article": "Et Çeşitleri, et kasların olgunlaşması ile oluşmuş lifli yapıda bir dokudur. Hayvansal ürünlere göre et çeşitleri değişmekle birlikte genellikle ülkemizde dini inançlarımıza göre çift tırnaklı dediğimiz geviş getiren hayvanlar ile kanatlı hayvan et çeşitleri tüketilmektedir. Geviş getiren hayvan türleri ise sığır cinci hayvanlar, keçi, koyun, deve gibi hayvanlara örnek verebiliriz. Kanatlı sektöründe ise başı tavuk çekmesi ile beraberinde bıldırcın, keklik, turaç gibi kanatlılardan da et üretimi yapılmaktadır. Daha çok dış ülkelerde tüketilen et çeşitlerinden domuz eti en çok üretilen et olup, bunu at, eşek gibi bazı hayvanlardan elde edilen et çeşitleri de mevcuttur. Et çeşitleri hayvan türlerine göre bir sınıflandırma yaptıktan sonra tek bir hayvanın bölgelerine göre de sınıflandırma yapmaktayız.