{ "title": "Et Yemekleri Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Et-Yemekleri-Cesitleri-96963.jpg", "date": "21.01.2024 16:26:38", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Et Yemekleri Çeşitleri, et ile hazırlanan yemek çeşitleri özellikle herkes tarafından en çok severek ve beğenilerek tüketilen yemeklerdir. Et yemekleri çeşitleri oldukça geniş kapsamlı olup aklınıza gelebilecek her türlü yemek çeşidini kapsamaktadır. Özellikle et yemekleri çeşitleri haşlamadan, soteye, kavurmadan güvece pek çok çeşitte hazırlamak mümkündür. Ancak bu et yemekleri tariflerini hazırlarken bazı püf noktalarına dikkat ederseniz yemekleriniz hem daha çok lezzetli hem de istediğiniz gibi tam kıvamında olmaktadır. Et yemekleri çeşitleri genellikle oldukça pratik ve kolay hazırlanırken, bir o kadar besleyici ve doyurucu olmaktadır. Aynı zamanda et yemeklerinin içerisine farklı lezzetlerde sebzeler ilave ederek de hazırlayabilirsiniz. Ayrıca et yemeklerinin içerisine ilave edilen baharatlar ile yemeğinizin lezzetine daha fazla lezzet katabilirsiniz.

Et Yemekleri Çeşitleri Nelerdir?

Tas Kebabı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Tas Kebabı Nasıl Yapılır?

Tencerenin içine sıvı yağ ile tereyağını alalım ve ısındıktan sonra kuşbaşı eti ilave edelim ve suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Ardından yemeklik kuru soğanı, halka doğranmış havuçları ve küp gibi doğranmış patatesleri doğrayarak hazırlayalım. Daha sonra etin içine kuru soğanı ve sarımsakları ilave edip kavuralım. Ardından unu ilave edelim ve domates salçasını da ilave edip kavurmaya devam edelim, sıcak suyunu ilave ettikten sonra patatesleri ve havucu ilave edip tuzunu ve karabiberini ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık olarak yarım saat pişirelim ve tas kebabını sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Et Sote İçin Gerekli Malzemeleri
Et Sote Nasıl Yapılır?

Kuru soğanı ve domatesleri aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayalım. Ardından biberleri ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde doğrayalım. Tencerenin içine etleri alalım ve suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Daha sonra malzemeleri sırası ile ilave edelim ve en son baharatlarını ilave ederek pişirmeye bırakalım. Pişen et soteyi servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }