Hamur çeşitleri: Günlük beslenmemizin büyük bir kısmını hemen hemen hamur çeşitleri oluşturmaktadır. Özellikle Türkiye'nin doğu ve iç bölgeleri hamur çeşitlerini çok yaparlar. Her yörenin kendine has çeşitleri ve tatları vardır. Daha doğrusu hamur çeşitleri, ekonomik kaynaktır ve çoğu kişinin geçimini sağlar. Kendimize yapar yeriz, misafirlerimize yapar ikram ederiz. Gıda sektörünün birinci üretim malzemesidir, çoğu ürünlerini hamurdan yapar ve satar.
Hamur çeşitleri nelerdir?
Hamur çeşitlerini ana başlık altında toplamak istersek; Ekmek, poğaça, katmer, pizza, börek, mantı, sandviç, yufka, pide, lavaş, çörek, açma, krep, simit, pişi, bazlama milföy, tatlılar, kete gibi hamur çeşitlerini yazabiliriz.
Ekmek: Tam buğday ekmeği, ekşi mayalı ekmek, çavdar ekmeği, mısır ekmeği, tandır ekmeği, kara buğday ekmeği, yulaf ekmeği, yufka ekmeği, beyaz ekmek, cevizli ekmek gibi ekmek çeşitleri vardır.
Poğaça: Peynirli, çikolatalı, katmerli, kaşarlı, sodalı, ayranlı, zeytinli, patatesli, kıymalı, sosisli, çökelekli, sebzeli, sade, susamlı, çörek otlu, yeşil mercimekli, dere otlu, kepekli peynirli poğaça, çavdar unlu poğaça, bayatlamayan poğaça, simit poğaça, zeytin ezmeli poğaça, karnıyarık poğaça, İran poğaçası, örgü poğaça, piknik sepeti poğaça, mayalı poğaça, mısır unlu peynirli poğaça, papatya poğaça, pofuduk poğaça gibi iç harçlı ve farklı şekilli çeşitleri yapılır.
Katmer: Sarı haşhaşlı katmer, şekerli katmer, tahinli katmer, sade katmer, Urfa katmeri, kolay katmer, Antep fıstıklı katmer gibi hamur çeşitleri vardır.
Pizza: Supreme pizza, Venedik pizza, Milano pizza, acısız sucuklu pizza, acılı sucuklu pizza, mevsim etli pizza, sosisli pizza, tavuklu pizza, ton balıklı pizza, peynirli pizza, White pizza, mevsim sebzeli pizza, ıspanaklı mantarlı pizza, mantarlı pizza, pastırmalı pizza, kavurmalı pizza, ıspanaklı klasik pizza gibi hamur çeşitler yapılmaktadır.