{ "title": "Hazır Yufkadan Börek Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Hazir-Yufkadan-Borek-Cesitleri-88274.jpg", "date": "21.01.2024 01:14:09", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "
Hazır Yufkadan Börek Çeşitleri, Hazır yufkadan börek denilince kabul edin sizin de ağzınız sulanıyor. Günün her saatinde sabah kahvaltıda, akşam yemekte, öğlen çayda fark etmeksizin tüketilebilen bir lezzettir. Ayrıca bayanların en çok sevdiği ve zevkle yaptığı birçok börek bulunmaktadır. Özellikle de aniden gelen misafirlere ilk yapılan hazır yufkadan börekler olmaktadır. Çünkü hazır yufkadan börek çeşitleri yağımı oldukça pratik, hızlı ve kolaydır.

Hazır Yufkadan Börek Çeşitleri Tarifleri

Sigara böreği tarifi
Kızartmak için malzemeler
Sigara böreği nasıl yapılır?

İlk olarak yufkaları temiz ve düz bir zemine koyalım. Daha sonra hepsini 8 parçaya bölelim. Bu arada içini hazırlamak için kolları sıvayalım. Derin bir kaba kaşarı rendeleyelim, peyniri koyalım, yoğurdu ve tuzu ekleyerek iyice karıştıralım. Son olarak maydanozları küçük küçük doğrayalım ve içerisine ekleyelim. Sonra kesilen bir parça yufkadan alarak geniş kısmına bir tatlı kaşığı hazırlamış olduğumuz harçtan koyalım. Kenarlarını içe doğru katlayarak rulo şeklini verelim. Kenarlarının katlanması ise harcın kızartma işleminde dışarı çıkmasını engeller. Daha sonra uç kısmını parmağınızla ıslatarak yapıştırın. Burun yufkalar aynı şekilde hazırlanır. Bu işlem tamamlandıktan sonra büyük bir tavaya sıvı yağ koyarak ısıtalım. Isınan yağa hazırlamış olduğumuz börekleri koyalım. Ayrıca kızarma işlemi yapılırken çevirerek her tarafının eşit şekilde kızarması sağlanır. Son olarak havlu kâğıt serili tabağa alarak servis yapılabilir.

Sodalı börek tarifi
Sodalı börek nasıl yapılır?

Derin bir kabın içerisine 1 adet yumurtayı, yağı ve sütü koyarak karıştıralım. Maydanozları yıkandıktan sonra ince bir şekilde doğranır. Peyniri de güzelce rendeleyelim. Daha sonra maydanozu, peyniri, bir yumurta sarısını ve karabiberi ayrı bir kabın içerisinde karıştırın. Fırın tepsisini yağlayarak hazırlayalım. Hazırlanan tepsinin üzerine bir adet yufka yerleştirilir. Dışarı taşan kısmı olur ise içe doğru katlayalım ve üzerine süt ile hazırlanan karışımı sürelim. Tekrar bir yufka üzerine serilerek sütlü karışım sürülür. Hazırlanan harcın yarısını bu kata iyice serelim ve üzerine tekrardan iki yufkayı sütlü karışım ile soslayarak serelim. Daha sonra kalan bütün harcı bu kata sererek geriye kalan iki yufkayı aynı şekilde soslayarak üzerine kapatalım. Tamamlanan böreğin üstüne maden suyunu iyice gezdirelim. Geriye kalan süt ile yağ karışımına da 1 yumurta ve yoğurt ekleyerek çırpalım ve böreğin üstüne gezdirelim. Bu arada fırını ısıtmak için açalım. Son olarak susam, toz biber ve çörek otunu üzerine serperek ısınan fırınımıza koyalım. Yaklaşık 40 dakika 175 derecede pişirelim. Daha sonra sıcak sıcak servis yapın.
" } ] }