{ "title": "İncir Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Incir-Cesitleri-43185.jpg", "date": "19.01.2024 22:51:15", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "İncir Çeşitleri, Taze ve kuru olarak tüketilebilen lezzetli bir meyve olan incirin birçok türü vardır. Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetişen meyve ılıman iklim ve alüvyonlu toprak yapısında verimli bir şekilde yetişir. Enfes bir lezzete sahip incir vücudun şeker ihtiyacını karşılar. Taze iken raf ömrü uzun değildir. Ancak güneşte kurutulduğunda her mevsim tüketime hazır hale getirilebilir. Söz konusu bu enerji deposu ürün sayesinde beden vitamin ve mineral kaynağını alır. Bal küpü olan bu besin maddesi sağlığı olumlu yönde etkileyen meyveler arasında yer alır. İncir çeşitleri için aşılama yapılması mümkündür.

İncirin içerdiği lif bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Bununla birlikte sindirim problemi ortadan kalkar. Şifa kaynağı olan incirin her türü son derece lezzetlidir. Organik ürünler içerisinde yer alan bu değerli meyve ilkbahar mevsiminde gelişim göstererek yaz mevsiminde olgunlaşıp hasat edilir. Özellikle Ağustos ayında hasat edilen incir bal kıvamında eşsiz bir lezzete davet çıkarır.

İncir Çeşitleri, Yediveren

Dalbahçe olarak da tanınan yediveren inciri ince kabuklu olup yeşil renge sahiptir. Oldukça tatlı bir lezzeti olan bu incir türü değişen iklim şartlarından hemen etkilenir. Bu durumda kalite düzeyi farklılık gösterebilir. İri bir yapıya sahip yediveren inciri yetişme döneminde bol su alırsa olgunlaşma döneminde sulu bir yapıda şekerli bir meyve tadına zemin hazırlar. Bunun yanı sıra bahsedilen dönemde güneş ihtiyacını yeteri kadar sağladığında da tadına doyum olmayacak bir lezzete dönüşür. Geniş yelpazede birçok coğrafyaya kuru olarak ihracatı yapılan bu meyve herkes tarafından sevilmektedir.

İncir Çeşitleri, Mor

İncir çeşitleri arasında çok tercih edilen bir tür olan mor incir yoğun aromaya sahiptir. Hoş kokusu sayesinde iştah açan bu incir mor renktedir. İnce kabuğu ve bol taneleri mevcuttur. Dallardaki salkımı yoğundur. Kış mevsimine kurutularak muhafaza edilir. Sağlık bakımından birçok faydası vardır. Özellikle vücut direncinin artmasında etkin rol oynar. İçerdiği vitamin ve mineraller tam bir enerji deposu niteliğindedir. Taze veya kuru olarak tüketildiğinde kabızlık problemi ortadan kaldırılır. Pastacılık alanında birçok besin maddesinin ana kaynağını oluşturur. Mor incir hemen her iklim ve toprak yapısına uyum sağladığı için her yerde dal budak salıp yetişebilir. Sulama olanaklarının geliştirilmesiyle birlikte kaliteli iri yapılı mor incir üretiminin yapılması mümkündür. Dayanıklı meyve ağaçları arasında yer alan bu besin maddesi dağda da bakıma ihtiyaç duymadan kolaylıkla yetişebilir.
" } ] }