{ "title": "Kadayıf Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Kadayif-Cesitleri-36952.jpg", "date": "21.01.2024 10:23:21", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Kadayıf çeşitleri; özellikle bayramlarda veya özel günlerde hazırlanan nefis ve harika tatlılardır. Kolay hazırlanması ve lezzeti ile çoğunlukla her damak zevkine uygun tatlı çeşitleridir. Tatlıların en önemli özelliği kızartılmasıdır. Tam rengini buluncaya kadar kadayıflar kızartılmalıdır. Kadayıf çeşitleri, yöresel olarak çeşitli şekillerde hazırlanmaktadır. Muhallebili, şerbetli ve sarması gibi birçok şekilde yapılmaktadır. Kadayıftan çeşit çeşit birçok tatlı hazırlanmaktadır. Her biri ayrı ayrı lezzet içermektedir.

Kadayıf çeşitleri nelerdir?

Fıstıklı Kadayıf: Kadayıf yalnızca kızartılıp, şerbetlenerek tüketildiği gibi Antep fıstığı ilave edilerek de tüketilmektedir. Fıstıklı kadayıf hem kadayıfın iç kısmına hem de üzerine serpilerek yapılıp, servis edilmektedir. Sunumu ve tadı çok güzel olan Antep fıstıklı kadayıf çeşitlerinden bir tanesidir.

Kadayıf Dolması: Tereyağı ile tel tel ayrılmış kadayıfın içerisine ceviz ilave edilerek dolma şeklinde sarılıp yapılan bir kadayıf tatlı çeşididir. Daha sonra fırında isteğe bağlı olarak kızarılarak, şerbeti dökülür. Hem görüntü olarak hem de lezzeti açısından nefis olan bu kadayıf tatlısını tüm sevdiklerinize ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Sütlü Kadayıf: Şerbetini süt ve şeker ile hazırlayıp, tereyağlı kadayıf üzerine döktükten sonra fırınlanarak, kızartılan bir tatlı çeşididir. Hem oldukça hafif hem de lezzet açısından muhteşem olan bir tattır.

Peynirli Kadayıf: Peynir her zaman şerbetli tatlılarla kullanılmıştır ve tatlılara ayrı bir lezzet katmıştır. Aynı şekilde kadayıfa eklendiğinde de aynı sonucu vermektedir. Tereyağlı kadayıf arasına yerleştirilen peynir daha sonra fırınlanarak kızartılır ve üzerine şerbeti dökülür. Peynirli kadayıfın en önemli özelliği sıcak olarak tüketilmesidir. Bu muhteşem lezzet en fazla tüketilen ve yapılan bir kadayıf çeşitlerindendir

Çikolatalı Kadayıf: Bitter çikolata ve tel kadayıf ile yapılan bir tatlı çeşididir. Yapımı oldukça basit olan çikolatalı kadayıfı özel günlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Sunumu bir harika olan bu tatlı çeşidi özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği bir tatlı çeşididir.

Kaymaklı Fıstıklı Kadayıf: Fıstıklı olarak hazırlanan kadayıf, fırında güzelce kızartıldıktan sonra üzerine kaymak ilave edilerek servis edilir. Aynı zamanda fıstıklı kadayıf sade olarak da tüketilebilmektedir fakat çoğunlukla kaymaklı olarak tercih edilmektedir. Kaymak tatlıya ayrı bir lezzet ve tat vermektedir.

Yufkalı Kadayıf: Tel kadayıfların tereyağı ile birbirinden ayrıldıktan sonra yufka içine sarılması ile yapılan bir tatlıdır. Şerbetli tatlıları sevenler için ayrı bir alternatif çeşididir. En lezzetli kadayıf çeşitlerinden biri olan yufkalı kadayıfın yapımı da oldukça zahmetsiz ve kolaydır.

Muhallebili Kadayıf: Kadayıfların tel tel ayrıldıktan sonra tereyağında tavada kızarttıktan sonra üzerine muhallebi hazırlanarak yapılan bir kadayıf tatlısıdır. Üzerine ceviz eklenerek, sunuma hazır hale getirilir. Sütlü tatlıları çok seven kişilerin özellikle tercih edeceği bir tatlı çeşididir.
" } ] }