{ "title": "Kadayıf Tatlıları Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Kadayif-Tatlilari-Cesitleri-36536.jpg", "date": "18.01.2024 22:42:03", "author": "özlem koç", "article": [ { "article": "Kadayıf tatlıları çeşitleri, Kadayıf, Birçok tatlının lezzet kaynağı ve ana malzemesidir. Sadece un ve su ile yapılan hamur ince teller haline getirilir ve kurutulur. Kadayıfın tarihçesi çok eskilere dayanır. Kadayıftan yapılan birkaç tatlı Osmanlı döneminde sultanların sofralarından eksik edilmezdi. Günümüzde bile en çok tercih edilen tatlılar arasındadır. Kadayıf tatlılarının yapımı hem çok pratik hem çok hafif hem de çok lezzetlidir. Kadayıf şeker ve yağı çok sevdiği için bu iki malzemenin çok iyi ayarlanması gerekir.

Kadayıf tatlıları çeşitleri nelerdir?

Künefe: Kadayıf denilince ilk akla gelen tatlılardan bir tanesidir künefe. Kadayıf ve Hayat yöresinin meşhur peynirinden yapılır. Sıcak olarak servis edilir ve çok lezzetlidir. Hatay, Şanlı Urfa ve Mersin yörelerinde sıkça yapılır.

Tepside cevizli tel kadayıf: Klasik bir kadayıf tatlıları çeşidindendir. Kadayıf tatlıları arasında yapımı en basit ve en çok tercih edilenidir. Ramazan aylarında ve misafirlere ikram etmek için mükemmel bir tercihtir. Şerbetli tatlılar arasında en hafifi diyebiliriz.

Kadayıf dolması: Görsel olarak da lezzet olarak da kadayıf tatlıları çeşitleri arasında en çok tercih edilenidir. Erzurum yöresine ait bir tatlıdır. Yapılışı oldukça basittir. Osmanlı döneminde sultanların en çok tercih ettiği ve sofralarından eksik olamayan tatlılardan bir tanesidir.

Muhallebili kadayıf tatlısı: Çok hafif ve pratik bir tatlıdır. Sütlü tatlı seveler için mükemmel bir tercihtir. Çay saatlerinizde misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir lezzettir.

Cevizli fincan kadayıf: belki de ismini ilk kez duyduğunuz bu tatlının bağımlısı olabilirsiniz. Fincanda hazırlanan bu tarifin yapımı da çok kolaydır. Kadayıf dolmasının fincanda hazırlanmış halidir aslında. Erzurum yöresinde sıkça yapılır.
" } ] }