{ "title": "Kek Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Kek-Cesitleri-18427.jpg", "date": "20.01.2024 18:08:22", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Kek Çeşitleri; Akşam ve ikindi çaylarının vazgeçilmezi olan kek ülkemizde çok sevilir ve tüketilir. Özellikle hazır gıda, ambalajlı ve rafine edilmiş ürünler, katkı maddeli şekerli gıdaları çocukların tüketilmesi istenmediği için ev yapımı aparatif, pratik ve kolay kekler sık yapılır. Havuçlu kek, kakaolu kek, üzümlü kek, tarçınlı kek, çikolatalı kek, ıslak kek, limonlu kek, muzlu kek, ıspanaklı kek, zebra kek, mozaik kek, çilekli kek, çaylı kek, Hindistan cevizli kek, kirazlı kek, tuzlu kek, incirli cevizli kek, damla çikolatalı kek, glutensiz kek, şekersiz fit kek, hurmalı kek, pancarlı kek, damla sakızlı kek, ballı bademli kek, kadayıflı muz dolgulu kek, fincan kek, portakallı kek gibi daha pek çok kek çeşitleri vardır. Kek hem yapımı kolay ve hızlı olduğu için hem de genel olarak malzemeleri evde her zaman bulunan malzemeler olduğu için acil misafirler için harika bir öneridir.

Kakaolu Islak Kek Malzemeleri
Kakaolu Islak Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta kırılır ve üzerine toz şekeri eklenir. Mikser ile yumurta ve şeker krema kıvamına gelene dek çırpılır. Süt, sıvı yağ, kakao ve vanilyayı da üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. Bu kek harcından bir su bardağı kadar ayırın. Kalan kek harcına un ve kabartma tozunu da ekleyin, hamur kıvamını alana dek karıştırın. Kek kalıbını tereyağı ile yağladıktan sonra kek harcını kalıba dökün. 180 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. Kek piştikten sonra çatal ya da kürdan yardımı ile üzerinde delikler açın. Ayırdığınız sıvı kek harcından yavaş yavaş ekleyin. Sosunu da çektikten sonra dilim dilim servis edebilirsiniz. Tercihe bağlı olarak dilimledikten sonra üzerine çilek, Hindistan cevizi tarzı süsleme yapabilirsiniz.

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Malzemeleri
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Nasıl Yapılır?

Yumurtalar derin bir kap içine kırılır ve üzerine toz şekeri ilave edilir. Mikser ile yumurta ve şeker krema kıvamına gelene dek çırpılır. Süt, sıvı yağ, tarçın, ceviz, rendelenmiş havuç ve rendelenmiş limon kabuklarını da üzerine ekleyin. Ardından unu yavaş yavaş eleyerek ekleyin unun üzerine kabartma tozu ve vanilini de ekleyin. İyice karıştırın. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hazır olan kek harcını kalıbın içine dökün. 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-40 dakika pişirin. Tercihe bağlı olarak kek piştikten sonra üzerini Hindistan cevizi ya da çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
" } ] }