{ "title": "Kurabiye Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Kurabiye-Cesitleri-67686.jpg", "date": "21.01.2024 03:13:46", "author": "Çiğdem Yaluk", "article": [ { "article": "Kurabiye çeşitleri, kurabiye mutfağın olmazsa olmaz hamur işleri arasında yer almaktadır. Bayanların ani gelen misafirlerine hızlıca yapabilecekleri, servisi şık ve çayın yanına verilebilecek en iyi seçimlerden biridir. Kurabiye yapım itibariyle kişileri çok yormaz. Hem az maliyetli hem de lezzetli olan kurabiye çeşitleri çocukların çok sevdiği ve mutfakta her an bulunması gereken bir hamur türüdür. Kurabiye çeşit itibariyle damak zevkine göre ayarlanabilecek bir pastadır. Yani kurabiye yapmayı iyi bilen bir kişi zamanla yaratmaya başlayabilir. Fakat kendine has lezzeti ve farklı püf noktaları olan kurabiye çeşitleri de vardır. Un ile çeşitli malzemelerin birleşmesi ile istenilen şekle getirilerek yapılan kurabiye çeşitleri, damak zevkine göre farklı baharatlar ve lezzetlerle birleştirilebilir. Çikolata, meyve, tatlı baharat veya şerbet gibi türler kurabiye için kişilere çeşitlendirme fırsatı tanımaktadır.

Kurabiye çeşitleri, birbirinden farklı yumuşaklığa ve lezzetlere sahiptir. Kişi kendi zevkine göre bir kurabiye çeşidi üstünde oynamalarda yapabilir. Birbirinden farklı kurabiyeler arasında çikolatalı ve un kurabiyeleri en sevilen türlerdendir. Öğle arası çay saatleri için lezzetli bir ikili olan kurabiye ve çay pastane tarifiyle de evde yapılmaktadır. Bunun için bazı püf noktaları bilmek yeterli olmaktadır. Kurabiye çeşitleri arasında un kurabiyesi pastane kurabiyesi olarak bilinir. Beyaz renkte ve çıtır çıtır yapılan bu kurabiye oldukça lezzetli ve misafirler için doğru bir seçim olmaktadır.

Kurabiye çeşitleri, evdeki malzemeler ile yaratılabilir. Hamur işlerini iyi bilen birisi herhangi bir meyve ya da lezzeti kullanarak kurabiye hamuru elde edebilir. Sayılamayacak kadar çok çeşitte kurabiye vardır. Kurabiyeyi lezzetli yapan neyli olursa olsun hamurunu iyi yoğurmak ve katılığını iyi ayarlamaktır. Pişirme süresi dikkatli ve özenli olmalıdır. Ağızda dağılacak kıvamda olmalı aşırı az ya da aşırı fazla pişirilmemelidir. Kurabiye çeşitleri içerisinde bulunan lezzete göre ismini alabilmektedir.

Yapımına göre bazı kurabiye çeşitleri nelerdir?

Un ile yapılan kurabiyeler, genel yapılan kurabiye çeşitleri arasında yer alır. Un ile yapılan kurabiyeler istenilen lezzetle birleştirilerek farklı kurabiyeler yapmanızı sağlar. Kullanılacak malzemeye göre un ayarını kişi iyi yapmalıdır. Bazı malzemele un kullanımında azaltma ya da arttırma yapmanızı gerektirir. Bazı unla yapılan kurabiyeler.
Nişasta ile yapılan kurabiyeler, yapımında un yerine nişasta kullanılan kurabiyelerdir. Bu kurabiyeler nişasta ile yapıldığı için diğer kurabiyelere oranla daha geç bayatlama gösterirler. Uzun süreli mutfak masasında durmaya en uygun kurabiye çeşitleri arasında yerini alır. Her çeşit gibi farklı lezzetlerle birleştirilerek yapılabilir.
Meyve ile yapılan kurabiyeler, istenilen meyveyi bol miktarda içeren ve ön plana meyvenin lezzetini çıkaran kurabiyelerdir. Her malzeme ile istenilen meyve içerisine eklenerek yoğurulur. Meyveli kurabiye bol meyve lezzetinden dolayı un veya nişasta gibi ana maddeleri bir adım geride bırakır. Bazı meyve kurabiye örnekleri.
  • Elmalı kurabiye,
  • Kuru meyveli kurabiye,
  • Portakallı kurabiye,
  • Havuçlu tarçınlı kurabiye,
  • İncirli kurabiye,
  • Armut kurabiyesi,
  • Kuru üzümlü kurabiye
Tuzlu yapılan kurabiyeler, tuzlu kurabiyeler şeker tadı vermeyen çay yanına yakışan, pastanelerde de rastladığımız kurabiyelerdir. Yapımı oldukça kolay ve az masrafı olan bir türdür. Şekil itibariyle genelde yuvarlak yerine daha uzun ve çubuk modelleri halinde yapılırlar. Susam tuzlu kurabiyeler için bir parça haline gelmiştir. Şeker tadı sevmeyen kişiler için kurabiye sevmenin doğru bir tercihi olmaktadır. Bazı tuzlu kurabiyeler.
  • Tuzlu ve sirkeli kurabiye,
  • Bayatlamayan tuzlu kurabiye,
  • Susamlı tuzlu kurabiye,
  • Tuzlu nişastalı kurabiye,
  • Tuzlu pastane kurabiyesi,
" } ] }