{ "title": "Laminat Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Laminat-Cesitleri-24184.jpg", "date": "21.01.2024 03:46:17", "author": "omer secgunler", "article": [ { "article": "
Laminat çeşitleri; Laminat, son teknoloji zemin döşeme malzemesi olarak kullanılmaktadır. Ancak teknolojinin getirdiği yenilik olarak hem iç mekân döşemesi hem de dış cephe kaplaması olarak kullanılmaktadır. Laminat parkeler çeşitli firmaların üretimine göre birçok renk farklılıklarında ve değişik kalitelerde olabilmektedir. Laminat döşeme işlemleri, günümüze uygun çağdaş ve geleneksel dekarasyon şekillerine göre tercih şekline göre yapıla bilmektedir.

Laminat çeşitleri, estetik görünümün yanı sıra dayanıklı ve pratik olarak kolay monte edilen zemin malzemesidir. Laminat parke kalitesi, verilen rakam büyüdükçe kalite artmaktadır. Örnek verecek olursak; 21. Sınıftan başlar ve 33. Sınıfa kadar kalite artmaktadır. Laminat parkelerde kalınlık önemli değildir. Önemli olan ürünün kaliteli üretilmiş olmasıdır. Laminat parke doğal döşeme malzemesi olarak beğeni ile kullanılmaktadır.

Laminat parke özellikleri nelerdir?

Neme ve çizilmelere hassa olan yer ve dış cephe malzemesidir. Yer ve dış cephelere göre çeşitli renklerde ve darbe ve çizilmelere karşı dayanıklı, çeşitli renklerde imalatları yapılmıştır. Derzli ve derzsiz olarak monte edilen iki modeli bulunmaktadır. Derzli modeller, kolayca birbirine eklenerek kaplanan parke modelidir. Derzli modeller çizilmelere ve darbelere karşı daha fazla dayanıklıdır. Ev içerisinde eşyaların yerleştirilmesinde kaydırma sistemi ile kolaylık sağlar. Dersiz laminat parkelerde birleşim noktaları belirgin olmadığı için düz bir görüntü sağlamaktadır. Döşenen laminat renkleri, natürel meşe rengi laminat, füme meşe laminat rengi, afzelia parke rengi, akça çam laminat rengi, kiraz parke rengi, ceviz laminat parke rengi, elma laminat parke rengi, natürel ceviz, hareli beyaz, meşe parke beyaz, eskitme rüstik beyaz, Norveç çam laminat, çam rengi laminat, gibi renkleri bulunmaktadır.

Laminat çeşitleri nelerdir?

İç mekân laminat çeşitleri
Dış cephe laminat çeşitleri
" } ] }