{ "title": "Lokum Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Lokum-Cesitleri-87566.jpg", "date": "19.01.2024 20:56:20", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Lokum çeşitleri, Lokum geleneksel Türk tatlılarından biridir. Şeker, su, nişasta ve sitrik asit veya gıda boyası kullanılarak hazırlanır. Lokum sade yapılabildiği gibi içerisine kurutulmuş meyveler, ceviz, badem, fındık gibi kuru yemişler de kullanılarak yapılabilmektedir. Lokumunda birçok çeşitleri bulunmaktadır. Yani hemen hemen her damak zevkine uygun hazırlanabilen bir tatlı çeşididir. Lokum doğal ve sağlıklı bir besin kaynağı olduğu için küçük büyük herkes gönül rahatlığı ile tüketebilir. Ancak şeker hastalığı ve kilo problemi olan kişilerin yedikleri miktarı çok iyi ayarlamaları gerekmektedir. Geleneksel bir tatlı çeşidi olan lokum Osmanlı döneminden günümüze kadar sevilen ve tüketilen özellikle bayramlarda ve kahvenin yanın ikram edilen lokum misafire verilen değerin bir simgesi haline gelmiştir.

En çok tercih edilen lokum çeşitleri ise çifte kavrulmuş lokum, sade lokum, güllü lokum, fındıklı lokum, Hindistan cevizli lokum, kuş lokumu, narlı lokum, sultan lokumu ve cevizli lokumdur.

Çifte kavrulmuş lokum; çifte kavrulmuş lokum çeşidi diğer lokum çeşitleri göre daha yumuşak ve yerken genzi yakmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir. Özellikle Türk kahvesinin yanında bir iki adet yemek hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bir tat almanıza yardımcı olur.

Cevizli lokum; lokum çeşitlerinden olan cevizli lokumda diğer lokumlar gibi içerisine şeker, nişasta ve su kullanılarak yapılır. Tek farkı içerisinde konulan ceviz parçalarıdır. İçerisine konulan cevizde hem güzel bir tat hem de daha fazla enerji verir.
" } ] }