{ "title": "Marul Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Marul-Cesitleri-96976.jpg", "date": "20.01.2024 10:00:58", "author": "Arzu Doğan", "article": [ { "article": "Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmektedir. İyi marul oluşumu düşük sıcaklıkta yavaş yavaş büyümeleriyle gerçekleşir. Marul ilk olarak Akdeniz ve Orta doğuda kullanılmıştır. B1 ve B12 vitaminleri bakımından çok zengin olduğu gibi içerisinde potasyum, magnezyum ve A vitamini bulundurur. Demir eksikliğinden oluşan kansızlıklara faydalıdır. Cilt sağlığını korur, kan dolaşımına yardımcıdır, protein deposu olduğundan kas gelişimine faydaları vardır. Gebelik dönemlerinde tüketilen marul bebeğin K vitamini ihtiyacını karşılamada yardımcıdır. Marul tokluk hissi yaratarak kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. İçerdiği omega-3 yağ asitleri beyin sağlığında önemli yer tutar.

Marul çeşitleri nelerdir?
" } ] }