{ "title": "Meze Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Meze-Cesitleri-66971.jpg", "date": "19.01.2024 21:59:25", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "
Meze Çeşitleri, birçok meze çeşitleri vardır. Belli başlı meze isimleri: Yoğurtla yapılan mezeler; Yoğurtlu semizotu, haydari, kabak yoğurtlama, yoğurtlu közlenmiş patlıcan mezesi, yoğurtlanmış brokoli vs. Sıcak mezeler; Mini köfteler, arnavut ciğeri, mini börekler (En yaygın yapılanı sigara böreğidir) patates kroket, mini tavuk şiş, saç kavurma vs. Zeytin yağlı sebzeler; Piyaz, barbunya fasulye pilakisi, zeytinyağlı enginar, taze börülce mezesi vs. Hemen hemen herkesin damak tadına uygun sevdiği bir meze vardır. Yemeklerin yanına muhteşem uyum sağlar ve sevilerek tüketilir. Ben de bu sayfada size üç tarif sundum sevdiğiniz ve yapmayı istediğiniz meze tarifini buradan bakarak yapabilirsiniz.

Meze Çeşitleri

Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Mezesi İçin Gereken malzemeleri
Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Mezesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak patlıcanları ocakta kabukları yumuşayana dek közleyin. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Bir kabın içine sarımsakları rendeleyin, tuz ve yoğurdu ekleyin bir güzel karıştırın. Doğradığınız patlıcanları da yoğurda ilave edin ve karıştırıp servis tabağına alın. İsterseniz üzerini isot ile süsleyebilirsiniz ya da sevdiğiniz herhangi bir baharatı kullanabilirsiniz.

Taze Börülce Mezesi İçin Gereken malzemeleri
Taze Börülce Mezesi Nasıl Yapılır?

Börülceleri ayıklayın, olgun olanlarının da içini ayıklayın ve börülceleri bir tencereye koyup 30 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış olan börülceleri suda kararmaması için hemen suyunu süzün. Sonra soğanı piyazlık şekilde doğrayın ve Ayçiçek yağı ile hafif kavurun. Daha sonra süzülen börülceleri ilave edin ve tuz atıp biraz daha kavurun. Bu kavurma işlemini bir iki karıştırma şeklinde yapıp ocağı söndürün. Servis tabağına aldığınız börülcenin üzerine limon ve zeytinyağı ekleyin.

Sigara Böreği İçin Gereken malzemeleri
Kızartmak için
Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Yufkayı tezgâha serin ve üçgen şeklinde 12 eş parçaya bölün. Bir kabın içine doğradığınız maydanozları ve lor peynirini koyup karıştırın. Üçgen şekilde kesilmiş olan yufkaların bir tanesini alın geniş olan kısmına iç harcından bir kaşık kadar koyun. Kenarlarını peynirin dökülmemesi için içe kıvırın ve rulo şeklinde sarın. Tüm yufkaları bu şekilde bitirin. Uç kısmının açılmaması için hafif su ile ıslatabilirsiniz. Bir tavaya yağı koyup kızdırın. Daha sonra hazırladığınız börekleri kızgın yağda çevirerek kızartın. Kızarttığınız börekleri servis tabağına alın. Dilerseniz yağını çekmesi için servis tabağının altına havlu peçete serebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }