{ "title": "Milföy Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Milfoy-Cesitleri-54476.jpg", "date": "21.01.2024 10:54:07", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Milföy Çeşitleri, Akşam çaylarının yanında en çok tercih edilen milföy ile yapılan çeşitli pastalardır. Çoğu bayan artık milföy hamuru sayesinde oldukça hızlı ve pratik bir şekilde farklı çeşitler hazırlayarak sofrasını şenlendirmektedir. Ev halkının özellikle de çocukların oldukça sevdiği bazı milföy çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle içerisi çikolatalı ya da meyveli olan çeşitler daha çok ilgi çekmektedir. Bir de bunların yanı sıra gün boyu koşuşturmaktan akşama tatlı ya da tuzlu şeyler hazırlanmadığı zaman ilk başvurulan şey milföyden yapılan pastalar olmaktadır. Genellikle de pratik ve masrafsız olduğu için her bayanın ilk tercihidir.

Milföy çeşitleri saymakla bitmez. Ancak günümüzde herkes farklı çeşitler daha önce denemediği çeşitler aramaktadır. Açıkça benim bile bazen üşengeçliğim tutuyor ve ilk milföy çeşitlerine göz atıyorum. Şimdi sizlerde akşam gelecek olan misafirlerinize ya da kadınlar gününüze özel farklı çeşitler hazırlayabilir ve sofranızı şenlendirebilirsiniz.

Bademli milföy baklavası tarifi
Şerbeti için malzemeler
Bademli milföy baklavası nasıl yapılır?

İlk olarak güzelce bir fırın tepsisi alarak içerisine 6 tane milföyü dizelim. Ayrı bir kabın içine badem ve fındık tozunu alalım ve üzerine 3 tatlı kaşığı şekeri ekleyelim. Daha sonra üzerine 2 yumurtanın akını ekleyelim ve hepsini güzelce karıştıralım. Önceden fırın tepsisine dizilen hamurun üzerine hazırladığımız harcı iyice yayalım. Ardından kalan 6 milföyü bir merdane yardımı ile açarak fırın tepsisinin üzeri kapatılır. En üstüne yumurta sarısı sürülür ve şekilli kesilir. Bu arada fırınımızı önceden ısıtalım. Daha sonra ısınan fırına koyarak 180 derecede pişirelim. Baklavamız pişerken şerbetini hazırlayalım. Derin bir tencereye toz şekeri ve eşit şekilde suyu koyarak kaynamaya bırakalım. Kıvamını alan şerbetin altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Şerbet soğuk şekilde fırından çıkan tatlının üzerine güzelce dökülür. Biraz şerbeti çekmesi için bekletilir ve daha sonra servis yapılır.

Milföy biber sarması tarifi
Milföy biber sarması nasıl yapılır?

İlk önce biberleri güzelce yıkayalım daha sonra tek tarafından kesikler yaparak bölmeden temizlenir. Daha sonra kaşarı rendeleyerek temizlenen biber doldurulur. Bu arada milföyleri yumuşatmak için tezgâhın üzerine koyalım. Milföyleri ikişer parmak olacak gibi keserek şekil verelim. Ardından önceden doldurulan biberlere kesilen milföyü sararak kaplayalım. Bütün biberler ve milföyler aynı işlemden geçirilir. Tamamlandıktan sonra fırın tepsisine dizilir. Üstüne tuz serpip yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış olan fırına 180 derecede yaklaşık 50 dakika kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırından alarak sıcak sıcak servis yapılır.

" } ] }