{ "title": "Patates Yemeği Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Patates-Yemegi-Cesitleri-81286.JPG", "date": "21.01.2024 18:37:17", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Patates Yemeği Çeşitleri, Patates doyurucu olduğundan dolayı bütün yemeklerde kullanılmaktadır. Patates oldukça lezzetli, yemeklere ayrı bir tat katan besin kaynağıdır. Fiyatı ekonomik ve çok çeşitli yemeklerde kullanımı yapılmaktadır. Şimdi patates yemeği çeşitleri şeklinde birkaç tarif oluşturalım sizlerde evinizde yaparak eşinize, dostunuza güzel bir yemek hazırlamış olun.

Patates Yemeği Çeşitleri

Sulu Patates Yemeği Yapılışında Kullanılan malzemeleri
Sulu Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

Sulu patates yemeği yapımına ilk olarak yemeğin ana malzemesi olan patatesleri soyarak başlayalım. Soyulan patatesleri yıkayalım ve daha sonra süzgeçte alıp süzülmesini bekleyelim. Bizde o arada kuru soğanımızı soyalım. Kuru soğanı da soyduktan sonra bir kenara bırakalım ve süzülen patatesleri çok küçük olmayacak şekilde küp-küp doğrayalım. Malzeme listesinde olan tavuk göğsünü de küp-küp olacak şekilde doğrayalım. Bunları bir köşede bekletelim. Doğrama tahtasına kuru soğanı alalım ve ince ince doğrayalım. Ardından domatesleri de ince ince doğrayalım. Sarımsak ve biberleri de ufak ufak doğradıktan sonra soğanı, sarımsağı, yeşil biber ve domatesi önceden hazırlanan bir tencereye koyup üzerine sıvı yağı ilave edip kavuralım. Bu malzemeler kavrulmuş yakın doğranan tavuk göğsünü de tencereye ilave edelim birkaç tür çevirip üzerine salçaları ilave edelim. Hemen ardından küp-küp doğranan patatesleri de ilave ederek bir tür karıştırıp üzerine önceden kaynatılan yarım litre suyu ilave edelim. Ardından karabiberi, tuzu da ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım ve yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Patates yemeğimiz pişmeye yakın zaten o güzel kokusunu salacaktır. Pişen yemeği sıcak sıcak servis tabaklarına alarak servise sunabilirsiniz.

Etli Patates Yemeği

Etli Patates Yemeği Yapılışında Kullanılan malzemeleri
Etli Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

Etli patates yemeği yapımına ilk olarak patatesleri soyarak başlayalım. Daha sonra soyduğumuz patatesleri iyice yıkadıktan sonra doğrama tahtasına alıp küp-küp doğrayalım. Doğranan patatesleri geniş bir kaba alarak üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını, kuş başı doğranmış eti, pul biberi, dağ kekiğini, tuzu ilave ederek güzelce karıştıralım. Daha sonra fırın tepsisine harmanlanan malzemeler alarak tepsiye serelim ve üzerine suyu gezdirelim. Su patateslerin buharlaşarak pişmesi için gerekli. Ardından da önceden 180 derecede ısıtılan fırında koyalım ve yaklaşık 20 dakika pişirelim. Ara sıra çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edersek daha iyi olacaktır. 20 dakika sonra pişen patates yemeğini servis tabaklarına alarak servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }