{ "title": "Pide Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Pide-Cesitleri-53135.jpg", "date": "21.01.2024 08:03:32", "author": "MUSTAFA GÜRSES", "article": [ { "article": "Pide Çeşitleri, günümüzde farklı çeşitleri ile toplum tarafından en çok tüketimi yapılan hamur işleridir. Ülkemizin dört bir yanında farklı şekillerde yapılan pideler, yörelerin kültürlerine ve zevklerine göre ayrıcalık göstermektedir. Doğu bölgemizde acılı ve bol etli tercih edilirken, batı bölgelerimizde hafif ve zeytinyağlı pide çeşitleri tercih edilmektedir. Her bölgenin birbirinden apayrı lezzete sahip pideleri vardır. Pide, un ve su ile yapılan hamurların üzerlerinin şekillendirilmesi veya çeşitli sebze türlerinden oluşan harcın eklenmesi ile oluşmaktadır. Kişiler zevklerine ve damak tatlarına göre istedikleri harcı pidenin içerisine ekleyerek kendilerine özel pideler hazırlayabilirler.