{ "title": "Pide Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Pide-Cesitleri-53135.jpg", "date": "21.01.2024 08:03:32", "author": "MUSTAFA GÜRSES", "article": [ { "article": "Pide Çeşitleri, günümüzde farklı çeşitleri ile toplum tarafından en çok tüketimi yapılan hamur işleridir. Ülkemizin dört bir yanında farklı şekillerde yapılan pideler, yörelerin kültürlerine ve zevklerine göre ayrıcalık göstermektedir. Doğu bölgemizde acılı ve bol etli tercih edilirken, batı bölgelerimizde hafif ve zeytinyağlı pide çeşitleri tercih edilmektedir. Her bölgenin birbirinden apayrı lezzete sahip pideleri vardır. Pide, un ve su ile yapılan hamurların üzerlerinin şekillendirilmesi veya çeşitli sebze türlerinden oluşan harcın eklenmesi ile oluşmaktadır. Kişiler zevklerine ve damak tatlarına göre istedikleri harcı pidenin içerisine ekleyerek kendilerine özel pideler hazırlayabilirler.

Pide çeşitleri nelerdir?
Pide çeşitleri içerisine ilave edilecek olan başka pidelerde mevcuttur. Hemen hemen birçok kişinin tercih ettiği ve doya doya yediği bu pideler yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Kişilerin damak tatlarına ve zevklerine göre de pidenin harcını hazırlayıp hamur ile birleştirerek pide çeşitleri içerisine ilave etmesi mümkündür. Kişiler belirtmiş olduğumuz pideleri dışarıda temin edebildikleri gibi evlerinde de çok kolay biçimde belirttiğimiz yöntemler içerisinde yapabilirler. Kişilerin fazla zamanlarını almadan hazırlayacakları bu pide çeşitleri ile ana yemek ihtiyaçlarını karşılamış olacakları gibi evlerine gelen misafirlere de lezzetli pide çeşitlerinden sunabilirler.
" } ] }