{ "title": "Rapala Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Rapala-Cesitleri-52365.jpg", "date": "19.01.2024 12:53:01", "author": "Kübra Gültekin", "article": [ { "article": "
Rapala çeşitleri, Birçok çeşit malzeme kullanılarak yapılan tıpkı gerçek bir balık gibi yüzebilen ve gagası olan canlı bir balık gibi dengesi bozulmadan hızlı hareket edebilen suni yemdir. Rapalanın kullanım amacı yaralı balık görüntüsü vererek avcı balıkların dikkatini çekmektir. Değişik rapala çeşitleri vardır. Bunlar daha çok balıkları cezbedebilecek formda üretilmektedir. Ne kadar cezbedici olur ve taklitleri iyi olursa balık avlamada başarı oranı bir o kadar yüksek olur. Sahte yemlerin arasında en iyi yerlerde olan rapala çok fazla özelliğe sahip olduğu için birçok yemin yerini de almıştır. Son yıllarda oldukça gelişen rapala sahte olmasına rağmen çok güven veren hatta canlı yemlerin yerini alabilecek kadar gelişmelere doğru yol alıyor. Balık avlamayı sevenlerin ve balık avlamada çeşitli yollar arayanlar için rapala çeşitlerini bilmeleri çokça yardımcı olacaktır. Şimdi sizlerle canlı yem kullanmadan balık avlamanıza yardımcı olacak rapala çeşitlerini inceleyebiliriz.

Rapala çeşitleri nelerdir?

Yüzey rapalaları; Adından da anlaşılacağı gibi yüzeye gelen balıkları avlamanızda yardımcı olacak rapala çeşididir. Yüzeye gelen balıkları avlamanızda yardımcı olacak yem kısa gagalı olanlardır. Kısa gagalılar, yemin ne kadar derine dalabileceğini ve nasıl hareket edeceğini belirler.

Dip rapalaları; Yüzey rapalaların aksine dip rapalalar uzun gagaya sahiptir. Uzun gagaya sahip olmaları sahte yemler kaç metreye dalacağını ve ne şekilde hareket edeceğini belirler. Rapalalar ne kadar gerçekçi olur ve ne kadar çok yaralı taklidi yapar iseler o kadar çok size yardımcı olurlar.

Rapala çeşitlerini inceledik ve başka canlılara zarar vermeden balık avlamanın bir yöntemi olduğunu öğrendiniz. Balık avlarken bilmeniz gereken en önemli etken balıkları çok iyi tanımanızdır. Mesela balıklar denizdeki seslere karşı çok duyarlıdır. Rapalaların içerisinde bilyeler ve yüzerken çıkardıkları tıkırtı sesleri olur. Balıklar rapalaları görmese bile tıkırtı seslerini duyarak muhakkak rapalalara doğru gelirler. Bu yüzden rapalalara gerekli sesi çıkartmalarında yardımcı olmanız gereklidir.

Not; Amatör bir balıkçı iseniz ve rapala çeşitlerini bilmiyorsanız ve fiyatları konusunda bir bilginiz yok ise balık malzemeleri satan dükkanlardan almanızın yararı olacaktır.
" } ] }