{ "title": "Saksı Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Saksi-Cesitleri-62553.jpg", "date": "21.01.2024 03:25:20", "author": "Remziye Turan", "article": [ { "article": "Saksı çeşitleri pişmiş topraktan yapılmıştır. Ağırlıklı olarak seramik ve toprak olmak üzere İki çeşidi bulunan saksıların ahşap, plastik Mermer ve geri dönüşüm malzemelerinden yapılan saksıların birçok çeşidi ve farklı şekilleri bulunmaktadır. Saksı çeşitleri çiçeklerin ve diğer bitki çeşitlerinin yetiştirildiği görsel olarak sergilendiği konteynerlerdir. Saksılar kışın çiçekleri soğuktan korumak için keşfedilmiş harika renkli kutucuklardır. Saksıların çeşitlerinden birçoğunun altında delik bulunur. Bunun sebebi saksıya giren fazla suyun dışarı atılması ve bitkinin köklerinin çürümemesi içindir. Saksıların altında tabak şeklinde altlıklar vardır. Bu altlıklar saksılara giren fazla suyun dışarı taşmasını önler. Bazı saksı çeşitlerinde otomatik sulama sistemi bulunur. Bunlar ile rezervuar kullanarak sulamayı gerçekleştirirler. Bitki veya çiçeklerin kolayca taşınabilmesi için 18. Yüzyılda Batı Hint adalarında ekmek fidelerini gemi ile taşımak için ilk olarak saksılar burada kullanılmıştır.

Saksı çeşitlerinden bazılarını sayalım

Saksı çeşitleri çiçekler için vazgeçilmez bir parçasıdır. Çok sayısı da alan bu saksılardan bazılarını tanıyalım Mango ahşap saksı, tahiti proma saksı, saksı tabağı, mondo dekoratif desenli saksı, dekoratif mango desenli kütük saksı, ahşap sarımsak saksı, tandem askılı balkon saksısı, ağaç saksılığı, Troya saksısı, Efes lüks saksı, kopenhagen saksısı seramik saksı, Nergis makrome saksı, tekli metal saksı, mini Dallas saksısı, dantel desenli oval saksı, mini Garden ayaklı bahçe saksısı, Garden Zümrüt balkon saksısı ve mini Cardin damla askılı saksı, Bunların hepsi günlük kullandığımız.

Saksı çeşitlerinden bazılarıdır.

Saksı çeşitlerinin renkleri nelerdir?

Saksı çeşitlerinin içerisinde yetiştireceğiz çiçekler evinize rengarenk bir görüntü vererek sizi mutlu edecektir. Saksıda yetiştireceğiniz çiçekler evinizin havasını temizleyecek bol oksijenli bir ortam sağlayacaktır. Saksıların her biri farklı boyutlarda ve farklı renklerdedir. Bunlar Lila, yeşil, beyaz, kırmızı, sarı, turuncu aklınıza gelebilecek her türlü renk seçeneği ile hayatımıza girmiştir. Saksının büyüklüğü ve küçüklüğü çiçeği çok etkilemektedir. Çiçekler büyüdükçe saksılarının değiştirilmesi gerekir. Çünkü bu canlı varlıklar büyüdükçe kökleri fazlasıyla yer yer kaplamaktadır. Onun için daha büyük saksılara ihtiyacınız vardır. Örneğin evde saksıda yetiştireceğiniz Aloe Vera bitkisinin özündeki mineraller tedavi amaçlı kullanılırken aynı zamanda yanıklara iyi geldiği söylenmektedir örneğin herhangi bir yerinizde ufak bir yanık olduğunda hemen elinizin altında bulunan bu bitkinin bir dalını kopararak kremsi sıvıyı yanık üzerine sürerseniz kısa bir süre içerisinde yanığın iyileştiğine şahit olursunuz.

Saksı çeşitlerinden en yeni olan ağaç konteynerleri tanıyalım

Orkidelerin özel olarak tasarlanıp satışa sunulduğu saksı çeşitlerinin önemi büyüktür. Çünkü çiçek kadar saksıda önemlidir. Bunlar ikisi ayrılmaz bir bütündür. Güzelliğiyle göz kamaştıran üçlü ceviz konteynerlerinin kutu boyutu 20X20'dir. Son zamanlarda ortaya çıkan ağaç konteyner saksıları günümüzde çok fazla talep görmektedir. %100 Doğal olan bu saksılar Doğal ağaçlardan yapılmış bu saksı çeşitleri biraz pahalıdır.
" } ] }