{ "title": "Sandviç Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Sandvic-Cesitleri-18457.JPG", "date": "23.01.2024 03:24:42", "author": "Vildan Güneş", "article": [ { "article": "Sandviç çeşitleri, Genellikle açlığımızı yatıştırmak, ayaküstü atıştırmalık olarak hazırlayıp yediğimiz besinlerdir sandviçler. Son derece lezzetli ve doyurucu olurlar. Karbonhidrat içerirler, fakat sandviç hazırlarken, ekmeğin arasına koyacağımız malzemeyle vücuda daha yararlı hale getirebiliriz. Evde, eşlerimize işe giderken atıştırmalık olarak hazırlarız, okula giden çocuklarınız hazırlarız, sokağa çıkarken uzun alışverişlerde yemek üzere hazırlar çantamıza koyarız. Kısacası sandviç çeşitleri, sokakta, okulda, iş yerinde kolay beslenme şeklidir. Hem doyurucudur hem de besleyicidir. Özel günlerin, partilerin, cemiyetlerin, toplantıların en güzel pratik yiyecekleridir.

Sandviç çeşitleri, çoğunlukla seyahatlerde yolcu ikramı olarak sunulur. Yalnız dikkat edilmesi gereken en önemli husus; sandviç hazırlarken eğer salam, sosis gibi malzeme kullanılıyorsa en kısa sürede tazeyken tüketmek gerekir. Çünkü salam ve sosis çok kısa sürede bozulan gıdalardır, zehirlenme olaylarıyla karşılaşılabilir. Gün içerisinde aşırıya kaçmamak üzere tüketmek daha sağlıklı olacaktır. Sandviçleri evde hazırlarken sorun olmaz, fakat dışarıdan alınan sandviçleri özenle seçmek gerekir. Daima her zaman alışveriş yapılan yerlerden ve güvenilen yerlerde alıp tüketmek gerekir.

Sandviç eşitleri nelerdir?

Sosisli sandviç, ton balıklı sandviç, kulüp sandviç, küçük somunlar sandviç, simit sandviç, sebzeli sandviç, bütün sandviç, pratik sandviç, peynir soslu biftekli sandviç, pastane usulü mini sandviç, omletli sandviç, kaşar peynirli sandviç, jambonlu sandviç, salamlı sandviç, ızgara tavuk göğüslü sandviç, karışık sandviç, kurabiyeli sandviç dondurma.

Karışık sandviç nasıl yapılır?

Malzeme listesi
Üzeri için
Arası için
Nasıl Yapılır?

Karışık sandviç tarifi için, sandviç hamuru hazırlamaya başlıyoruz. Çukurca bir kaba 5 su bardağı unu boşaltıyoruz. Üzerine tuzu serpiyoruz ve karıştırıyoruz. Unun ortasını havuz gibi açıyoruz ve 1 paket yaş mayayı koyuyoruz. Üzerine 1 yumurta akını boşaltıyoruz, sarısını da sandviçlerin üzerine sürmek üzere ayrı bir tabağa koyuyoruz. Zeytinyağını da ilave ediyoruz, biraz ılık su döküyoruz ve unu almadan ortadaki sıvı malzemeyi biraz karıştırıyoruz. Sıvı malzemeler harmanlandıktan sonra yavaş yavaş unu ortaya çekmeye, hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Bir yandan da hamurun kıvamına göre ılık suyu inceden dökmeye devam ediyoruz. Yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurup hamuru hazır ediyoruz. Hazırlanan hamurdan 10 adet beze koparıp, yuvarlak hale getiriyoruz. Hamur bezeleri masanın üstünde ileri geri hareketlerle oval şekline getiriyoruz. Tüm hamur bezeleri aynı şekilde yapılarak hazırlanır. Yağlanan fırın tepsisine dizilir. Sandviç ekmeklerinin üzerine yumurta sarısı sürülür. Oda sıcaklığında ve tepside mayalanması için bekletilir. Daha sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırına pişmeye koyuyoruz. Pişen sandviç ekmeklerini biraz soğuduktan sonra enlemesine yarım kesilir. Aralarını kestiğimiz sandviç ekmeklerinin arasına peynir dilimi, salatılık ve domates dilimlerinden koyulur. Artık sandviçler yemeğe hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }