{ "title": "Sulu Yemek Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Sulu-Yemek-Cesitleri-72943.jpg", "date": "21.01.2024 09:38:08", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Sulu yemek çeşitleri; etli, sebzeli ve bakliyatlı olmak üzer 3 ana grupta kategorize edilebilir. Zengin yemek çeşidiyle ün salmış Türk mutfağında et en değerli yemek malzemesi olarak kabul edilir. Bu nedenle misafirler için hazırlanan sofralarda ana yemek olarak mutlaka et yemeği tercih edilir. Zaman zaman et yemeğinin yerine başka yemeklere yer verilse de yemeğin içinde genellikle et ve etin türevleri kullanılır. Örneğin bakliyat yemekleri kuşbaşı veya kemikli et kullanılarak pişirilir. Yine zeytin yağlı olarak yapılmayan pek çok sulu sebze yemeğinin içinde et veya kıymaya yer verilir. Yani Ülkemiz yemeklerini sınıflandırırken et yemeğini sebze yemeğinden ayrı düşünmek çok kolay olmaz. Tabi zeytin yağlı sulu yemek çeşitleri sadece sebze kullanılarak yapıldığı için bu durumdan çok etkilenmez. Eğer sofrada çorba yoksa mutlaka sulu yemek bulundurulması sağlık açısından tercih edilmelidir. Bu sindirim ve boşaltım sisteminin iyi çalışması için önemlidir. Özellikle evde küçük çocuk varsa ona çorbadan sonra en kolay yedirilecek şeylerden bir tanesi sulu yemektir. Sulu yemek çeşidi konusunda kendinizi geliştirmek ve yemek kültürünüze yeni lezzetler katmak isterseniz aşağıda sayılan yemek çeşitleriyle işe başlayabilirsiniz.

Sulu yemek çeşitleri nelerdir?
" } ] }