{ "title": "Tavuk Yemek Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Tavuk-Yemek-Cesitleri-91646.jpg", "date": "21.01.2024 16:37:09", "author": "Ali Durmaz", "article": [ { "article": "
Tavuk Yemek Çeşitleri, Tavuk sağlıklı beslenmek isteyenler için ilk sırada gelen bir besindir. Hem ucuz hem de pratik yemeklerin ana malzemesidir. Özellikle büyük şehirlerde çalışan kesim için hızlı hazırlanan yemeklerin tercih ederler. Tavuk, kırmızı etten daha çabuk pişer. Çabuk piştiği için çok tercih sebebidir. Çalışan hanımlar ve öğrenci sofralarının en vazgeçilmez yemeği, tavuk yemekleridir.

Tavuk Yemek Çeşitleri

Tavuklu Pilav Malzemeleri
Yapılışı: İncikleri bol su ile yıkayalım. Tencere içine incikleri ve suyu koyup ocağa koyup, altını açalım. Yaklaşık 1 saat pişirip ocaktan indirelim. İnciklerin suyunu süzüp, tavuk etleri başka bir kaba alalım. Tavuk etlerini küçük parçalara ayıralım. Pirinçleri kaynar su ile haşlayıp 20 dk. Dinlendirelim. Tavuk suyunu ince bir süzekte süzüp pirinç ne kadar ise ölçüp ocağa koyalım ve kaynamasını bekleyelim. Tavuk suyunun içerisine yıkadığımız pirinçleri atıp, kaynamasını bekleyip altını kısalım. Pirinçler piştikten sonra tencerenin altını kapatıp, dinlendirelim. Sos tavası içerisine tereyağı koyup ısıtalım ve içine çam fıstıklarını ekleyip hafif kızartalım. Çam fıstıkları fazla ısıda çabuk yanıyor dikkat edelim. Sunum için bir kâse alıp önce çam fıstıkları sonra tavuk etleri ve en sonda pilavı koyup tabağa ters çevirelim.

Afiyet olsun.

Mantarlı Tavuk Sote Malzemeleri
Yapılışı: Tavuk etleri bol su ile kuş başı şeklinde doğranır. Tavuk etleri ve ay çiçek yağı tavaya konup ocağa konur. Soğanlar soyulup küçük olacak şekilde doğranıp tavuk etlerinin içine atılır. Aynı işlem yeşil biber ve domates içinde yapılır. Önce yeşil biber daha sonra da domates atılıp 15 dk. Pişirilir. En sonda baharatlar içine atılıp 5 dk. Daha pişirilir. Temizlenen mantar ayrı bir tava içinde 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı ile sotelenir. Mantar tavuk sotenin içine katılır.

Afiyet olsun.

Dilim Patatesli Fırında Tavuk Malzemeleri
Yapılışı: Sıvı yağ içerisine tüm baharat malzemelerini katıp bir sos elde ediyoruz. Bol su ile yıkadığımız bagetler ve dilimlenmiş patates, soğan içine atalım ve tüm malzemeyi karıştıralım. Fırın tepsisinin içine yayalım. Üzerine halka şeklinde kesilmiş domatesleri dizip fırında 200 derecede 45 dk. Pişirelim.

Afiyet olsun.

Tavuk yemek çeşitleri görüldüğü gibi yapması kolay bir o kadar da lezzetlidir. Sizde damak tadınıza göre bu tariflere lezzetler katabilirsiniz. İstediğiniz baharat ve sebzeleri ekleyip çıkarabilirsiniz.
" } ] }