{ "title": "Tost Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Tost-Cesitleri-41722.jpg", "date": "19.01.2024 11:06:56", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arasına tek seferde seçtiğiniz bazı malzemeleri yerleştirip çayla beraber afiyetle tüketirsiniz. Evde yemeden yanınıza alıp yolda dahi tüketebilirsiniz. Tostlar birçok ekmek türü kullanılarak yapılmaktadır. O yüzden burada ekmek türlerinden değil de direk tost içeriğine göre çeşitlerinden bahsedeceğim.

Karışık tost: Karışık tost klasik olarak bilinen tost çeşitlerinden biridir. İçerisinde sucuk, salam, kaşar peyniri, domates ve biber olmaktadır. Hatta biraz pul biber ve kekik fena olmaz. Bu tost çeşidi oldukça doyurucu olmaktadır. Salam ya da sucuk yerine hindi füme ya da dana jambon da kullanabilirsiniz.

Kaşarlı tost: Adından da anlayacağınız üzere sadece kaşar peynirinin yer aldığı oldukça sade bir tost çeşididir. Artı olarak lezzet katmak istiyorum derseniz, ketçap ya da domates ilave edebilirsiniz.

Beyaz peynirli tost: Benim en çok hoşuma giden tost çeşitlerinden bir tanesidir. Bu tost içerisinde sadece beyaz peynir olabileceği gibi artı olarak domatesi, kekik, pul biber ve maydanoz kullanabilirsiniz. Muhteşem bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Ancak yağlı peynir tercihim. Light beyaz peynirde aynı tadı vermemekte.

Dil peynirli tost: Dil peynirinin yapısı itibari ile oldukça değişik bir lezzet kattığı noktalardan biri olmaktadır. Tost pişmeye yakın ekmeği aralayıp içerisine biraz tereyağı koyarsanız muhteşem bir lezzet ortaya çıkmakta.

Kavurmalı tost: bu tost çeşidini klasik tost ekmeklerinin içerisine yapmanın dışında bazlama ekmeği içerisine de yaparsanız oldukça hoşunuza gidecektir. Kullanacağımız kavurma miktarı porsiyon için 50 gr olabilir. İçerisine artı olarak kaşar peyniri, domates ve kekik ilave edebilirsiniz. Ancak sürekli tüketim kolesterol oranın etkileyebilir. Çok tost tüketen biri iseniz haftada bir deneyin derim.

Ayvalık tostu: Tost çeşitleri arasında en meşhurudur sanırım. Kendi özel ekmeği daha doyurucu olsa bile temin edemezseniz bazlama ekmeğine de çok güzel olabilmektedir. İçerisine salam, sucuk, sosis, kaşar peyniri, Amerikan salatası, domates, turşu ve kekik konmaktadır. Ancak öncelikle kullanacağınız et ürünlerini güzelce tavada soteleyin. Daha sonra kullanacağınız ekmeğin içerisine ilave edin. Kaşar peyniri ve domates ilave edip erittikten sonra içerisine Amerikan salatasını da koyarak afiyetle tüketebilirsiniz.

Tost çeşitlerinin büyük çoğunluğu bu şekilde olmaktadır. Sizde bu çeşitlerinden ilham alarak yeni tost çeşitleri ortaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca kullanacağınız ekmekler tahıllı, kepekli ya da sade olabilmektedir. Artık ekmeğin boyutları o anki acıkma durumunuza göre değişecektir.
" } ] }