{ "title": "Yenen Balık Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Yenen-Balik-Cesitleri-66942.jpg", "date": "19.01.2024 16:51:36", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Yenen balık çeşitleri, omega 3 zenginliği, tadı, verdiği sağlık ve protein bakımından son derece zengin olan balık tüketme alışkanlığı bazı kişiler için adeta bir yemek kültürü şekline dönüşmüştür. Özellikle kış mevsiminde mutlaka her evde tüketilme alışkanlığı vardır. Fosfor, kalsiyum, iyot, flor mineralleri bakımından son derece zengin olan yenen balık çeşitleri A, B1, B2 ve D vitaminleri yönünden de eşsiz bir kaynaktır. Yenen balık çeşitleri açısından son derece zengin kaynağa sahip olan ülkemiz, deniz balıkları, siyah etli ve beyaz etli balıkları, yerli ve yabancı balıkları fazlası ile barındırmaktadır. Beyaz etli yenen balık çeşitleri sindirim açısından siyah etli balık çeşitlerine göre göre hazmı daha kolay ve daha fazla jelatin içerme özelliğine sahiptirler. Yenen balık çeşitleri lezzet ve besleyici değerlerine göre farklı türlerdedir. Başlıca çeşitleri birlikte inceleyelim.

Yenen balık çeşitleri hangileridir?
" } ] }