{ "title": "Yoğurt Çeşitleri", "image": "https://www.cesitleri.gen.tr/images/Yogurt-Cesitleri-23911.jpg", "date": "21.01.2024 03:50:27", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Yoğurt Çeşitleri, yoğurt her yaştan herkesin en çok severek tükettiği ve insan sağlığı bakımından oldukça yararlı olan bir besin maddesidir. Yoğurt geleneksel olarak laktik asit fermantasyonu sonrasında meydana gelen ve canlı olan laktik bakterileri içerisinde barındıran, besin değeri oldukça yüksek olan fermente süt ürünüdür. Önceden büyüklerimizin evde doğal olarak sütü mayalayarak yoğurt yaparlarmış Günümüzde yine aynı geleneksel şekli ile yoğurt mayalayan pek çok kişi bulunmaktadır. Ancak yoğurt üretimi endüstrileşmeye geçtikten sonra normal ev tipi yoğurt üretiminden uzaklaşılarak farklı lezzetlerde çeşitleri üretilmiştir. Yoğurt yüksek oranlarda kalsiyum, A vitamini, protein, B1 vitamini, B6 vitamini, B12 vitamini fosfor ve riboflavin bakımından oldukça zengin olduğu için bütün dünyada tüketimi en fazla ve yaygın olan gıda maddemizdir. Aynı zamanda yoğurdun içerisinde niasin, çinko, folik asit, magnezyum değeri sütün içerisinde oldukça yüksektir. Her gün düzenli olarak yoğurt tüketilmesi hem çocuklarda hem gençlerde günlük vücudun ihtiyacı olan A vitamini, folik asit, kalsiyum, magnezyum ve B12 vitamini ihtiyacının yaklaşık olarak büyük bir bölümünü karşılamaktadır. Yoğurdun insan vücuduna pek çok faydası bulunmaktadır. Bunların arasında sindirim sistemin düzenler, kalsiyum açısından zengin olduğu için kemik gelişiminde büyük rol oynar, yüksek tansiyonu düzenler ve diş etlerini korur. Daha pek çok yararı bulunmaktadır.

Yoğurt Çeşitleri Nelerdir?
" } ] }