Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen hemen herkesin beğendiği ve sevdiği yemeklerin başında ızgara yemekleri gelmektedir. Kişilerin devamlı ızgara yemeklerini tercihe etmesi ile farklı canlıların etlerinden ızgara çeşitleri oluşmaktadır.
Günümüzde en çok talep alan ızgara çeşitlerinin başında kırmızı et ve balık etleri gelmektedir. Kişilerin evlerinde hafta sonlarında veya tatillerinde kesinlikle ana yemeklerinden olan ve her yerde yapımı kolay olduğu için vazgeçilmez yemek türlerindendir. Kişilerin ağız tatlarına ve zevklerine göre farklı etlerden de oluşabilir.
Izgara çeşitlerinin gazlı ve elektrikli ızgaralar yerine doğal ateş üzerinde pişirilmesi ile yemekler daha lezzetli olacaktır. Ülkemizde yörelere ve kültürlere göre bu çeşitler değişiklik göstermektedir.