Ana Yemek Çeşitleri

Ana yemek çeşitleri, ana yemek hem gözün hem de karnın doyması için oldukça önemlidir. Özellikle yemekli misafirlere yapılan ana yemek doğru bir tercih, iyi bir lezzet ve şık bir sunum gerektirir. Ana yemek çeşitleri sayılamayacak kadar fazla ve doyurucudur. Her yörenin kültürüne göre kendine özgü ana yemek seçenekleri vardır. Ana yemek ilk önce servis edilen salata ve birçok meze ile sunulan yemektir.
Ana yemek çeşitleri, et veya sebzelerle yapılır. Damak zevkine göre ızgara, kızartma veya kavurma gibi yöntemlerle yapılabilir. Türk mutfağı olarak et yemekleri ana yemekler çok sevildiği için sebzeli ana yemekleri de et ile yapmak bir yemek kültürü haline gelmiştir. Mesela dolma türü ana yemek çeşitleri sebzenin içine et koyarak yapılmaktadır. Ana yemekler mutlaka çeşitli baharatlar ve soslarla tatlandırılır. Birçok yörenin sos ve baharat kültürü de farklılık göstermektedir.

Ana yemek çeşitleri nelerdir?


Et ile yapılan ana yemekler, et ile yapılan yemek çeşitleri oldukça çok sayıda ve çeşitlere sahiptir. Et ile yapılan ana yemekler ızgarada, tavada sotelenerek veya soslanıp kızartılarak bile yapılabilir. Kişinin damak zevkine ve yanına hazırlayacağı servise uygun olarak pişirme şekli değiştrilebilir. Et ızgarada yapıldığı zaman çeşitli baharat ve soslarla hazırlanıp avcarlanarak pişirilir. Etli ana yemek örnekleri.
  • Kebap
  • Çöp şiş et
  • Et sote
  • Sebzeli et yemeği
  • Osmanlı kebabı
  • Et kavurma
  • Türlü et yemeği
  • Fırında et
  • Kuşbaşı et
  • Tavuk dolması
  • Etli dolma
  • Kıymalı karnabahar
  • Etli mantar dolması
  • Tavuk sote
Sebze ile yapılan ana yemekler, sebzelerin hepsi birbirinden sağlıklı ve faydalıdır.
Her birinin ayrı bir vitamin değeri olur. Aynı zamanda sebzeler bağırsakları çalıştırır ve birçok hastalığa şifa sağlar. Ana yemek çeşitleri olarak sebzeler et ile de yapılabilir. Sebze ana yemekleri yanına salata ve pilav sunumu doyurucu ve şık olmaktadır. Birçok bölge kendine özgü sebze yemekleri ile değişik lezzetler yapmaktadır. Sebze yemeklerinin bir avantajı da bazı sebzelerin mevsiminde alınıp, dondurularak yapılmak üzere saklanabilmesidir. Sebze yemekleri örnekleri.
  • Yeşil fasulye
  • Mantar sote
  • Bezelye
  • Karışık sebze sote,
  • Patlıcan tavası
  • Etli patates tavası
  • Karnıyarık
  • Pirinçli domates sotesi
  • Etli pilav ve bulgur yemekleri
19.01.2024 22:14:13
Ana Yemek Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ana Yemek Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ana Yemek Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024