Brahma Tavuk Çeşitleri

Brahma Tavuk Çeşitleri, 1870'li yıllarda Asya'dan gelerek Amerika ve İngiltere'de yayılmış ve çok popüler olmuş bir süs tavuğudur. Asya kökenli, Hindistan'ın Brahmaputra bölgesine ait olan bu tavuk cinsi, Adını bölgedeki nehirden almıştır. Gallus Gigantus isimli orman tavuğu ve Cochin adlı tavuk cinsleriyle, renk ve şekil açısından benzer özellikler sergilemektedir.
Lakin American Poultry Association's Standart of Perfection derneği, Brahma tavuk çeşitlerini ayrı bir tavuk ırkı olarak kabul etmiştir.

Brahma tavuk çeşitleri, Hindistan'dan Amerika 'ya ilk olarak 1846 yılında getirilmişlerdir. Bu tavuk türü, Amerika'daki tavuk yetiştiricileri tarafından Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesi neticesinde, yeni bir melez tür olarak ortaya çıkmıştır. Kış mevsimine dayanıklıkları nedeniyle, Amerika'daki yumurta tavuklarının kanlarını yenilemek maksadıyla kullanılmışlardır. Ayrıca tavuk yetiştiricileri tarafından tavuk ırkı üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda açık ve koyu renkli türleri üretilmiş ve bu türler 1874'te standartlar arasında kabul edilmiştir. Sarı renk türü ise 1923 yılında Amerikan standartları arasındaki yerini almıştır.

Brahma tavuk çeşitleri özellikleri; ilk gelenlerinden, açık renk türlerindeki horozlarda ortalama canlı ağırlığı 6,5 kiloya kadar ulaşmışken günümüzde standart bir horozun ortalama ağırlığı 5 kg. Kadarken, tavukların ağırlığı 4 kg. Civarındadır.

Çok farklı renk ve desende türleri mevcut bulunan Brahma tavuk çeşitleri, son derece sıcak, arkadaş canlısı, kolay kolay her şeyden korkmayan, meraklı olmasına rağmen uysal tavırları olan, bu özelliği nedeniyle de eğitilerek herkesin elinden yem yeme alışkanlığı kazandırılabilecek bir hayvandır.

Ayrıca bu tavuk türlerinin en belirgin özellikleri iri, gösterişli, güzel ve göze çarpan tavuklar olmalarıdır. Aktif bir tavuk türü değillerdir. Kasılarak yürümeyi ve gösterişli durmayı tercih ederler. Görünümleri itibariyle küçük ibik ve sakalları, oldukça tüylü bacakları, paçalı ayakları, iri ve sakin görünüşleri ile Asya kökenli tavuklarda rastlanılan özelliklere sahiptirler. Sahip oldukları bu nitelikler sayesinde sıcak ve soğuk iklim şartlarına dayanıklıdırlar. Ağır bir tür olmalarına rağmen, cinsel olgunluğa erişme sürelerinin uzun zaman alması, büyüme hızlarının ise yavaş olması ve paçalı olmaları nedeniyle, etinin ticari kar amacıyla kullanımı söz konusu olmamıştır. Yumurta verimleri yıllık olarak 100-120 adet arasında değişmektedir.

Son zamanlarda en çok Brahma tavuklarının renkleri konusunda çeşitlendirilmesinde mütalaa söz konusudur. Dünyada bu konuda olaya değişik yaklaşan kulüpler mevcuttur. American Poulty Association's Standart Of Perfection derneği, bu tavukların sadece, light, dark ve buff olarak isimlendirilen renklerini çeşit sayarak standart dahilinde kabul eder iken, bunun aksine Australian Poultry Association derneği ise buff, dark, blue, light, crele, back, barred, partridge gibi daha çok rengi standart dahilinde kabul etmektedir.
20.01.2024 19:55:24
Brahma Tavuk Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Brahma Tavuk Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Brahma Tavuk Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024