Cips Çeşitleri

Cips Çeşitleri, Gelişen teknoloji ile besinlerin tüketim şekilleri de hem çeşitlendi hem de çoğaldı. Özellikle abur cubur dediğimiz tarzda besinlerde ciddi oranda farklı ürünler ortaya konuluyor. Bunlardan birisi de cips. Çocukların seve seve tükettiği, akşam çaylarında tuzlusundan baharatlısına kadar farklı türleri olan cips vazgeçilmez besinlerdendir.
Her damak tadına uygun olacak şekilde cips çeşitleri bulunur. Fırında cips, mısır cipsi, patates cipsi, ketçaplı cips, baharatlı cips, süt mısırlı cips, yufkadan cips gibi daha pek çok cips çeşitleri vardır.

Mısır Cipsi İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 su bardağı kadar mısır unu
  • 1/2 su bardağı kadar un
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 diş kadar sarımsak
  • Göz kararı tuz
  • Kekik
  • Nane
  • Pul biber
  • Su
  • Kızartma için Ayçiçek yağı

Mısır Cipsi Dip Sos İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kâse yoğurt
  • 1 çay kaşığı nane

Mısır Cipsi Dip Sos Nasıl Yapılır?


Başlangıç olarak un ve mısır unu bir kap içinde karıştırılır. Unların yavaş yavaş elenmesi daha sağlıklı olacaktır. Sarımsak ince ince doğranır, havanda dövülür, suyu süzülür. Soğanlar da iyice doğranır. Soğan ve sarımsak ağza gelmeyecek kadar ufak olmalıdır. Daha sonra baharatları ilave edin. Hamur içerisine azar azar suda eklenerek yoğurulur, ele yapışmayacak kıvama gelene dek yoğurma devam eder. Kıvamını bulan hamuru ince ince açın.
Tercihe bağlı olacak şekilde hamurları dilimleyin. Tavada yağı kızartın, mısır cips hamurlarını da içine atın, azar azar kızartın. Dip sos için yoğurt ve naneyi karıştırın.

Afiyet olsun.

Patates Cipsi İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 tane orta boy kızartmalık patates
  • 4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kadar tuz
Patates Cipsi Nasıl Yapılır?

Başlangıç olarak orta boy patatesler soyulur. Daha sonra soyacak yardımı ile ince ince patatesler doğranır. Doğranan patatesler içi tuzlu su dolu kaba alınır, patatesin nişastasının gitmesi sağlanır. Daha sonra patatesler süzülür. Kızartma tenceresi içi yağ ile doldurulur ve ocağa alınır. Yağ kızarınca süzülmüş patates dilimleri yağa atılır ve kızartılır. Servis edilecek tabağa peçete kâğıt tarzı bir şey serin, patatesin yağı çekilsin. Tercihe bağlı olarak haydari tarzı sos ile de tüketebilirsiniz. Cips çeşitleri arasında en çok tüketilen ve sevilen patates cipsidir.

Yufka ile Cips Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
  • 2 tane taze yufka
  • 1 yemek kaşığı kadar dolu dolu salça
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu labne peynir
  • 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş kadar sarımsak
  • Kekik
  • Nane
  • Kırmızı pul biber
  • Fesleğen
Yufka ile Cips Nasıl Yapılır?

Yufkalar dışında kalan tüm malzeme karıştırılır. Sarımsaklar doğranır, eklenir. Sos karışımı iyice karıştırılır ve 1 saat kadar dolapta bekletilir. Taze olan yufkalardan birisi genişçe tezgâha yayın. Her tarafına eşit olacak şekilde sosu sürün, fakat yufkaya sos sürülmeden önce sosun içinden sarımsakları alın. Taze olan diğer yufkayı da alın ve üzerini kapatın. El ile yavaş yavaş bastırın ve yapışmasını sağlayın. Düzgün olacak şekilde üçgen dilimler kesin. Tepsiye sık sık üçgen dilim yufkaları yerleştirin. 170 derece fırında yufkalar kızaran kadar pişirin. Tepsiye yağlı kâğıt sermeniz daha iyi olacaktır. Cips olduktan sonra servis esnasında yanına yoğurt sosu, haydari, baharatlı farklı sos tarzı soslar ile yemek daha leziz olmasını sağlar.

Ketçaplı Cips Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
  • 4 tane milföy hamuru
  • 3 yemek kaşığı doldu dolu ketçap
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tane yumurta sarısı
Ketçaplı Cips Nasıl Yapılır?

Milföy hamuru merdane ile ince ince açın. Milföyler fırın tepsisine yerleştirilir. Milföy hamurunu üzeri hafifçe bastırılır ki hamur kabarmasını önleyelim. Kâse içine ketçap, kekik ve kırmızı pul biber eklenir. Milföy hamuru da bu karışıma batırılır. Ardında milföy hamurunun üstüne yumurta sürülür. Daha önceden 170 dereceye ayarlanmış fırında 15-18 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın, ılımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra dilerseniz yoğurt sosu ile tüketebilirsiniz.

Cips çeşitlerinin hazır olarak tüketilmesi çok sağlıklı olmadığı için evde kendiniz yapmalısınız. Özellikle çocukların çok severek yiyeceği cips çeşitlerini siz de kendiniz deneyerek farklı farklı tarifler uygulayabilirsiniz.
21.01.2024 11:19:29
Cips Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Cips Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Cips Çeşitleri"
Merhaba hazır cips olarak birçok cipsin olduğunu biliyorum ama ben evde cips yapmak istiyorum Bu nedenle yapabileceğim cips çeşitlerini bana söyleyebilir misiniz Ben hep patates ile cips yapıyorum
Burak Can . 05.11.2018 16:00:01

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024