Değişik Çorba Çeşitleri

Değişik Çorba Çeşitleri, Çorba denince akla muhteşem akşam yemekleri gelmektedir. Genellikle ana yemeklerin yanında çorba olmazsa olmazlardandır. Hem tokluk hissi vermektedir hem de sağlık açısından oldukça faydalıdır. Genellikle yapılan çorbalar alışılmış ve her zaman tüketilen çeşitlerden olmaktadır. Damaklar genellikle farklı lezzetler aramaktadır.
Bu nedenle bende sizler için değişik çorba çeşitleri araştırarak buldum. Yöresine göre de çorba çeşitleri değişmektedir. Her yörenin ağız lezzeti aynı olmayıp farklı çorbalar tüketilmektedir. Örneğin değişik çorba çeşitleri arasında pancar çorbası, kabak çorbası, lahana çorbası, balık çorbası, badem çorbası, tavuklu mısır çorbası, kremalı ıspanak çorbası yerini almaktadır.

Değişik çorba çeşitleri nelerdir?


Kabak çorbası

  • 3-4 tane kabak
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kaşık un
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 4 bardak tavuk suyu
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kabak çorbası nasıl yapılır?


İlk olarak çorbamızo hazırlamak için kollarımızı sıvayalım. Daha sonra kabakları iyice yıkarak kabuklarını soyalım. Dik olarak dört eşit parçaya bölerek ortasında bulunan çekirdekli kısımlar ayrılır. Geriye kalan kısımları ise küçük bir şekilde doğrayalım. O sırada soğanın kabuklarını soyun ve küçük küçük yemeklik olacak şekilde doğranır.
Dereotu da minik minik doğranır. Daha sonra büyük bir tavaya zeytinyağını koyarak ısıtalım. Isınan yağın içine doğramış olduğumuz soğanları koyarak kavuralım. Hafif pembeleşen soğanın içine kabakları ekleyelim ve 5 dakika boyunca soteleyelim. Farklı bir derin tencere içerisine tereyağı koyularak eritilir. İçerisine unu koyarak kokusu gidene kadar kavuralım. Yaklaşık 3 dakika yeterli olur. Kavrulan unun içerisine yavaş yavaş süt eklenir. Süt eklenirken mutlaka karıştırılmalıdır ki un topak topak olmasın. Daha sonra tavuk suyunu ve yoğurdu da ilave edelim. Son olarak bh karışıma sotelediğimiz soğanlı kabağı da ekleyerek 15-20 dakika kaynatalım. Lezzetini arttırmak için dereotu, tuz ve karabiberi de ekleyerek biraz daha kaynatalım. Ocaktan alarak blendere çekilir ve sıcak sıcak servis yapılır.

Lahana çorbası
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 1 küçük lahana
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kaşık un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 ya da 5 bardak sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı biber
Lahana çorbası nasıl yapılır?

Çorbayı yapmaya başladığımız zaman lahanayı ortadan ikiye bölelim ve ortadaki sert kök kısmını çıkartalım. İyice yıkadığınız lahanayı küçük bir şekilde doğrayın. Daha sonra soğanları soyalım ve küçük küçük doğrayalım. Bu sırada havuç iyice yıkanarak rendelenir. Dereotu da ince şekilde doğranır. Büyük bir tencere alarak içerisine sıvı yağ ve tereyağı koyularak ısıtılır. Isınmış olan yağın içerisine soğanlar eklenerek kavrulur. Kavrulan soğanın içine unu, salçayı koyalım ve ocağı kısarak belli bir süre kavurmaya devam edelim. Un kokusu gidince karışımın içine sıcak olan su eklenir ve bu sırada hiç durmadan karıştırılır. Aksi halde un topak topak olur. Bu karışıma rendelenen havuç ve lahanaları da ekleyerek kaynamaya bırakın. Kanamaya başlayan çorbanın içine tuz ve biberi ekleyerek tadını verelim. Son olarak ocağı kapatarak çorbayı dinlenmeye alalım. Servise sunmak için üzerine dereotu ile süs yapalım ve afiyetle tüketelim.
19.01.2024 10:35:19
Değişik Çorba Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Değişik Çorba Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Değişik Çorba Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024