Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, mutfaklarda değişik sebze çeşitleri ile hazırlanan renkli görüntüsü ve lezzeti bir arada olan yemek çeşididir. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biridir. Yardımcı yemek olarak ta, ana yemek olarak da servis yapılabilir. Birçok sebzelerden yapılması mümkündür. Yapılacak sebzelerin içinin boşaltılıp doldurulması sonucu yapılır.
Dolma çeşitleri, taze sebzelerle de kurutulmuş sebze çeşitleriyle de yapılabilir. Hatta günlük hayatta fazlaca tükettiğimiz soğan, patates ve biberler ile yapılan oldukça lezzetli bir yemek türüdür.

Dolma çeşitleri nelerdir?


Zeytinyağlı dolma çeşitleri, zeytinyağı ile yapılan et bulunmayan dolma türleri arasında yer alır. Yanına salata veya soğuk mezelerle servis edilebilir. Birçok mutfak kültüründe severek yapılır ve yenilir. Et sevmeyen ve yemeyen kişiler genelde bu tür dolma çeşitlerini tüketmeyi tercih ederler.
  • Zeytinyağlı biber dolması,
  • Zeytinyağlı patlıcan dolması,
  • Zeytinyağlı kereviz dolması,
  • Zeytinyağlı enginar dolması,
  • Antep usulü biber dolması (Zeytinyağı ile yapılır)
Et ile yapılan dolma çeşitleri, et herkes için doyumluk bir besindir. Dolmaların içine kıyma haline getirilerek eklenir. Çeşitli malzemelerle et avcarlanır ve yapılacak sebze içine doldurulur. Türk mutfağının hemen hemen her yöresinde oldukça ünlü ve yaygın bir yemektir. Et ile yapılan dolma çeşitleri içinin yanı sıra kendisi et olan ve doldurulan et ürünlerini de içine alabilir.
Balık ürünleri veya balığın kendi eti ile yapılan çeşitli dolma türleri vardır. Aynı zamanda koyun etinin birçok organı dolma olarak doldurulup yapılmaktadır. Et ile yapılan dolma çeşitleri için et ile doldurulan veya etten yapılan türler sayılabilir.
  • Etli biber dolması,
  • Etli patlıcan dolması,
  • Kıymalı soğanlı dolma,
  • Kıymalı pırasa dolması,
  • Hamsi dolması,
  • Bumbar dolması,
  • Midye dolması,
  • Tavuk dolması,
  • Hindi dolması,
  • Kalamar dolması,
  • Kabak dolması,
Kuru sebze ile yapılan dolma çeşitleri, kuru sebzeler ile yapılan dolma çeşitleridir. Kışlık olarak kurutulan ve hazırlanan sebzelerden yapılır. Bunun için sebze mevsiminde alınır ve kurutulmak üzere muhafaza edilir. Bu sebzelerden çeşitli dolmalar yapılması mümkündür.
  • Kuru patlıcan dolması,
  • Kuru kabak dolması,
  • Kuru biber dolması,
  • Karışık kuru sebze dolması,
  • Acur dolması,
21.01.2024 02:59:14
Dolma Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dolma Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Dolma Çeşitleri"
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir dolma. Dolmanın bir çok çeşidi bulunmaktadır. Dolma çeşitleri nelerdir? Zeytinyağlı dolma çeşitleri nelerdir? Etli yapılan dolma çeşitleri nelerdir? Kuru sebze ile yapılan dolma çeşitleri var mıdır? Var ise hangi kuru sebze ile dolmalar yapılır? Detaylı olarak bilgi verir misiniz?
Fulya . 28.09.2018 18:27:01

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024