Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici bir tatlı çeşidi olarak bilinmektedir. Dondurma genellikle hiç kimsenin hayır diyemeyeceği mükemmel lezzetlerden bir tanesidir. Aynı zamanda dondurma kalsiyum, fosfor ve protein bakımından oldukça faydalı olan besin maddesidir.
Dondurmanın birbirinden farklı lezzeti bulunmaktadır, bunların arasında vişneli, limonlu, kavunlu, çilekli, kakaolu, vanilyalı, muzlu, frambuazlı, Antep fıstıklı, karamelli gibi pek çok çeşidi mevcut olmaktadır. Dondurma özellikle meyve sularının ilave edilmesi ve sütün dondurulması ile hazırlanan bir tatlı çeşididir. Ancak dondurma çeşitleri farklı metotlar kullanılarak hazırlanmaktadır. Dondurma genellikle hazırlık aşamasında meyve suları, süt tozu ve süt kullanılarak makineler ile hazırlanmaktadır. Aynı zamanda sadece süt ve şeker karışımı döndürülerek dondurma kolaylıkla yapılabilmektedir. Ancak herkes tarafından en çok beğenilen dövme dondurma çeşididir. Özellikle Maraş dondurması demir çubuklarla dövme yöntemi kullanılarak hazırlandığı için daha fazla beğenilmektedir.

Dondurma Çeşitleri Nelerdir?


Vanilyalı Dondurma İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 litre tam yağlı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt kreması
  • 2 tatlı kaşığı salep

Vanilyalı Dondurma Nasıl Yapılır?


Tencereye sütü, süt kremasını, salebi ve toz şekeri ilave ettikten sonra 10 dakika bekleyelim.
Ardından orta dereceli ateşte koyu kıvam alıncaya kadar 10-15 dakika arasında pişirelim. Vanilyalı dondurmayı pişirdikten sonra karıştırarak soğutalım. Vanilyalı dondurma oda sıcaklığına ulaştığı vakit süzgeç ile süzelim ve buzdolabına kaldırarak iyice soğumasını bekleyelim.

Afiyet olsun.

Muzlu Dondurma İçin Gereli Malzemeleri
  • Yarım kilo tam yağlı süt
  • 1 tatlı kaşığı salep
  • Yarım kilo muz
  • 1 çay kaşığı limon tozu
  • 2 su bardağı toz şeker
Muzlu Dondurma Nasıl Yapılır?

Muzları kabuğundan ayırıp ikiye ayıralım ve içindeki siyah renkteki lif dokusunu çıkaralım. Daha sonra muzları küp şeklinde doğrayalım ve kâsenin içine alalım. Başka bir kabın içinde sütü ve toz şekeri ilave edelim ve karışıma limon tuzu ile muzları ekleyerek kaşık ile karıştıralım. Ardından bu karışımı mikser kullanarak ezelim. Buzdolabına dayanıklı olan kabın içine aldığımız karışımı 15 dakikada bir mikser ile çırparak dondurma forumu almasını sağlayalım. Muzlu dondurma kıvamını aldıktan sonra 30 dakika dinlendirelim.

Afiyet olsun.

Çilekli Dondurma İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • Yarım kilo çilek
  • 10 gram salep
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
Çilekli Dondurma Nasıl Yapılır?

Tencerenin içerisine sütü alalım ve kaynayıncaya kadar ısıtalım. Ardından toz şekeri ve salep ilave ederek karıştıralım, kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kadar devamlı karıştıralım. Sonra tencereyi ocaktan alalım ve çırpma işlemi ile soğuttuktan sonra krem şantiyi ilave edelim. Çilekleri rondodan geçirelim ve harcın içine ekleyelim ve karıştırma işlemine koyu kıvam alıncaya kadar devam edelim. Hazırlanan çilekli dondurmayı kabın içine alarak buzdolabında bir gün dinlendirin.

Afiyet olsun.
19.01.2024 17:17:11
Dondurma Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dondurma Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Dondurma Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

Saat Çeşitleri

Saat çeşitleri, zamanı ölçmek ve bilmek için yarayan aletlere genel olarak saat ismi verilmiştir. Saatler her an yanımızda bulunabilen, ihtiyaç duyulan ve gü...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024