Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici bir tatlı çeşidi olarak bilinmektedir. Dondurma genellikle hiç kimsenin hayır diyemeyeceği mükemmel lezzetlerden bir tanesidir. Aynı zamanda dondurma kalsiyum, fosfor ve protein bakımından oldukça faydalı olan besin maddesidir.
Dondurmanın birbirinden farklı lezzeti bulunmaktadır, bunların arasında vişneli, limonlu, kavunlu, çilekli, kakaolu, vanilyalı, muzlu, frambuazlı, Antep fıstıklı, karamelli gibi pek çok çeşidi mevcut olmaktadır. Dondurma özellikle meyve sularının ilave edilmesi ve sütün dondurulması ile hazırlanan bir tatlı çeşididir. Ancak dondurma çeşitleri farklı metotlar kullanılarak hazırlanmaktadır. Dondurma genellikle hazırlık aşamasında meyve suları, süt tozu ve süt kullanılarak makineler ile hazırlanmaktadır. Aynı zamanda sadece süt ve şeker karışımı döndürülerek dondurma kolaylıkla yapılabilmektedir. Ancak herkes tarafından en çok beğenilen dövme dondurma çeşididir. Özellikle Maraş dondurması demir çubuklarla dövme yöntemi kullanılarak hazırlandığı için daha fazla beğenilmektedir.
- 1 litre tam yağlı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt kreması
- 2 tatlı kaşığı salep
Vanilyalı Dondurma Nasıl Yapılır?
Tencereye sütü, süt kremasını, salebi ve toz şekeri ilave ettikten sonra 10 dakika bekleyelim.
Ardından orta dereceli ateşte koyu kıvam alıncaya kadar 10-15 dakika arasında pişirelim. Vanilyalı dondurmayı pişirdikten sonra karıştırarak soğutalım. Vanilyalı dondurma oda sıcaklığına ulaştığı vakit süzgeç ile süzelim ve buzdolabına kaldırarak iyice soğumasını bekleyelim.
Afiyet olsun.
Muzlu Dondurma İçin Gereli Malzemeleri
- Yarım kilo tam yağlı süt
- 1 tatlı kaşığı salep
- Yarım kilo muz
- 1 çay kaşığı limon tozu
- 2 su bardağı toz şeker
Muzlu Dondurma Nasıl Yapılır?
Muzları kabuğundan ayırıp ikiye ayıralım ve içindeki siyah renkteki lif dokusunu çıkaralım. Daha sonra muzları küp şeklinde doğrayalım ve kâsenin içine alalım. Başka bir kabın içinde sütü ve toz şekeri ilave edelim ve karışıma limon tuzu ile muzları ekleyerek kaşık ile karıştıralım. Ardından bu karışımı mikser kullanarak ezelim. Buzdolabına dayanıklı olan kabın içine aldığımız karışımı 15 dakikada bir mikser ile çırparak dondurma forumu almasını sağlayalım. Muzlu dondurma kıvamını aldıktan sonra 30 dakika dinlendirelim.
Afiyet olsun.
Çilekli Dondurma İçin Gerekli Malzemeleri
- 1 litre süt
- Yarım kilo çilek
- 10 gram salep
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
Çilekli Dondurma Nasıl Yapılır?
Tencerenin içerisine sütü alalım ve kaynayıncaya kadar ısıtalım. Ardından toz şekeri ve salep ilave ederek karıştıralım, kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kadar devamlı karıştıralım. Sonra tencereyi ocaktan alalım ve çırpma işlemi ile soğuttuktan sonra krem şantiyi ilave edelim. Çilekleri rondodan geçirelim ve harcın içine ekleyelim ve karıştırma işlemine koyu kıvam alıncaya kadar devam edelim. Hazırlanan çilekli dondurmayı kabın içine alarak buzdolabında bir gün dinlendirin.
Afiyet olsun.
19.01.2024 17:17:11
Dondurma Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek
Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle