Et Yemekleri Çeşitleri

Et Yemekleri Çeşitleri, et ile hazırlanan yemek çeşitleri özellikle herkes tarafından en çok severek ve beğenilerek tüketilen yemeklerdir. Et yemekleri çeşitleri oldukça geniş kapsamlı olup aklınıza gelebilecek her türlü yemek çeşidini kapsamaktadır. Özellikle et yemekleri çeşitleri haşlamadan, soteye, kavurmadan güvece pek çok çeşitte hazırlamak mümkündür.
Ancak bu et yemekleri tariflerini hazırlarken bazı püf noktalarına dikkat ederseniz yemekleriniz hem daha çok lezzetli hem de istediğiniz gibi tam kıvamında olmaktadır. Et yemekleri çeşitleri genellikle oldukça pratik ve kolay hazırlanırken, bir o kadar besleyici ve doyurucu olmaktadır. Aynı zamanda et yemeklerinin içerisine farklı lezzetlerde sebzeler ilave ederek de hazırlayabilirsiniz. Ayrıca et yemeklerinin içerisine ilave edilen baharatlar ile yemeğinizin lezzetine daha fazla lezzet katabilirsiniz.

Et Yemekleri Çeşitleri Nelerdir?


Tas Kebabı İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 800 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un

Tas Kebabı Nasıl Yapılır?


Tencerenin içine sıvı yağ ile tereyağını alalım ve ısındıktan sonra kuşbaşı eti ilave edelim ve suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
Ardından yemeklik kuru soğanı, halka doğranmış havuçları ve küp gibi doğranmış patatesleri doğrayarak hazırlayalım. Daha sonra etin içine kuru soğanı ve sarımsakları ilave edip kavuralım. Ardından unu ilave edelim ve domates salçasını da ilave edip kavurmaya devam edelim, sıcak suyunu ilave ettikten sonra patatesleri ve havucu ilave edip tuzunu ve karabiberini ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık olarak yarım saat pişirelim ve tas kebabını sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Et Sote İçin Gerekli Malzemeleri
  • 600 gram sotelik dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Et Sote Nasıl Yapılır?

Kuru soğanı ve domatesleri aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayalım. Ardından biberleri ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde doğrayalım. Tencerenin içine etleri alalım ve suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Daha sonra malzemeleri sırası ile ilave edelim ve en son baharatlarını ilave ederek pişirmeye bırakalım. Pişen et soteyi servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 16:26:38
Et Yemekleri Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Et Yemekleri Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Et Yemekleri Çeşitleri"
Vejeteryan olduğum için et yemeklerinin hiçbirini tüketemiyorum. Bana et yemeği olup etsiz de yenilebilecek farklı yemek önerilerinde bulunabilir misiniz? Ayrıca et yerine et bulyon kullanarak aynı lezzetleri yakalayabilir miyim?
Yamaç . 05.10.2018 01:59:57

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024