Kadayıf Çeşitleri

Kadayıf çeşitleri; özellikle bayramlarda veya özel günlerde hazırlanan nefis ve harika tatlılardır. Kolay hazırlanması ve lezzeti ile çoğunlukla her damak zevkine uygun tatlı çeşitleridir. Tatlıların en önemli özelliği kızartılmasıdır. Tam rengini buluncaya kadar kadayıflar kızartılmalıdır. Kadayıf çeşitleri, yöresel olarak çeşitli şekillerde hazırlanmaktadır.
Muhallebili, şerbetli ve sarması gibi birçok şekilde yapılmaktadır. Kadayıftan çeşit çeşit birçok tatlı hazırlanmaktadır. Her biri ayrı ayrı lezzet içermektedir.

Kadayıf çeşitleri nelerdir?


Fıstıklı Kadayıf: Kadayıf yalnızca kızartılıp, şerbetlenerek tüketildiği gibi Antep fıstığı ilave edilerek de tüketilmektedir. Fıstıklı kadayıf hem kadayıfın iç kısmına hem de üzerine serpilerek yapılıp, servis edilmektedir. Sunumu ve tadı çok güzel olan Antep fıstıklı kadayıf çeşitlerinden bir tanesidir.

Kadayıf Dolması: Tereyağı ile tel tel ayrılmış kadayıfın içerisine ceviz ilave edilerek dolma şeklinde sarılıp yapılan bir kadayıf tatlı çeşididir. Daha sonra fırında isteğe bağlı olarak kızarılarak, şerbeti dökülür. Hem görüntü olarak hem de lezzeti açısından nefis olan bu kadayıf tatlısını tüm sevdiklerinize ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Sütlü Kadayıf: Şerbetini süt ve şeker ile hazırlayıp, tereyağlı kadayıf üzerine döktükten sonra fırınlanarak, kızartılan bir tatlı çeşididir. Hem oldukça hafif hem de lezzet açısından muhteşem olan bir tattır.

Peynirli Kadayıf: Peynir her zaman şerbetli tatlılarla kullanılmıştır ve tatlılara ayrı bir lezzet katmıştır. Aynı şekilde kadayıfa eklendiğinde de aynı sonucu vermektedir. Tereyağlı kadayıf arasına yerleştirilen peynir daha sonra fırınlanarak kızartılır ve üzerine şerbeti dökülür. Peynirli kadayıfın en önemli özelliği sıcak olarak tüketilmesidir. Bu muhteşem lezzet en fazla tüketilen ve yapılan bir kadayıf çeşitlerindendir

Çikolatalı Kadayıf: Bitter çikolata ve tel kadayıf ile yapılan bir tatlı çeşididir. Yapımı oldukça basit olan çikolatalı kadayıfı özel günlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Sunumu bir harika olan bu tatlı çeşidi özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği bir tatlı çeşididir.

Kaymaklı Fıstıklı Kadayıf: Fıstıklı olarak hazırlanan kadayıf, fırında güzelce kızartıldıktan sonra üzerine kaymak ilave edilerek servis edilir. Aynı zamanda fıstıklı kadayıf sade olarak da tüketilebilmektedir fakat çoğunlukla kaymaklı olarak tercih edilmektedir. Kaymak tatlıya ayrı bir lezzet ve tat vermektedir.

Yufkalı Kadayıf: Tel kadayıfların tereyağı ile birbirinden ayrıldıktan sonra yufka içine sarılması ile yapılan bir tatlıdır. Şerbetli tatlıları sevenler için ayrı bir alternatif çeşididir. En lezzetli kadayıf çeşitlerinden biri olan yufkalı kadayıfın yapımı da oldukça zahmetsiz ve kolaydır.

Muhallebili Kadayıf: Kadayıfların tel tel ayrıldıktan sonra tereyağında tavada kızarttıktan sonra üzerine muhallebi hazırlanarak yapılan bir kadayıf tatlısıdır. Üzerine ceviz eklenerek, sunuma hazır hale getirilir. Sütlü tatlıları çok seven kişilerin özellikle tercih edeceği bir tatlı çeşididir.
21.01.2024 10:23:21
Kadayıf Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kadayıf Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kadayıf Çeşitleri"
Önümüz bayram ve ben misafirlerime kadayıf tatlısı yapmak istiyorum. Fakat hangi kadayıf tatlısını yapacağıma henüz karar veremedim. Kadayıf çeşitleri nelerdir? Kadayıf çeşitlerinden fıstıklı kadayıf nasıl yapılır? Yufkalı kadayıf nasıl yapılır? Kadayıf çeşitlerinden peynirli kadayıf nasıl yapılır? Kısaca bilgi verir misiniz?
Ayşe . 29.09.2018 17:50:58

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024