Kahvaltı Çeşitleri
Kahvaltı Çeşitleri; Kahvaltı, genellikle sabahları yenen hafif yemek. Peynir, zeytin, reçel, tereyağı, bal gibi besinlerden oluşmaktadır. Tabi bu ülkemiz olan Türkiye'de geçerlidir.
Ülkelere Göre Kahvaltı Çeşitleri- Amerika, kremlerin yanına yaban mersini, domuz pastırması, filtre kahve, mısır gevreği.
- Almanya, lezzetli bölgesel peynirler, soğuk etler, kızarmış ekmek, sosis.
- Fransa, kruvasan, portakal reçeli, bol sütlü kahve, krem veya çikolata.
- Meksika, Red Chilaquiles dedikleri harmanlanmış kahvaltı türü.
- Hindistan, kavrulmuş patates, biberiye ve Hint tofusu.
- İngiltere, kızarmış domates, yumurta, domuz pastırması, pişmiş fasulye, çay.
- Küba, bol tereyağlı Küba ekmeğine hazırlamış tost, sıcak kahve.
- Fas, değişik tarzda pişmiş ekmekler, pofuduk poğaça, kekler ve süt.
- Portekiz, kruvasan ve sert kahve.
- Avustralya, kızarmış ekmek üzerine sürülmüş fıstık ezmesi.
- Brezilya, sambacılar domuz etini seviyorlar. Peynir, ekmek vazgeçilmezleri.
- Japonya, miso çorbası, turşu, pirinç pilavı.
- Tayland, lapa-pirinç karışımlı et, domuz lapası.
- Bolivya, içerisinde et ve sebze bulunan şekerli poğaça.
- Mısır, madamas denilen fasulye, nohut, sarımsak ve limon. Yumurta, zeytinyağı, kırmızı biber tahin sosu, doğranmış sebzeler.
- İran, gözleme, hallem denilen mısır, tereyağı, şeker karışımı yemek.
- Çin, erişte, pirinç, tavuk, kızarmış sebzeler.
- Makedonya, kızartılmış yumurtalı peynirli ekmek.
- Kanada, krep, sosis, jambon ve patates.
- El Salvador, kızartılmış muz, siyah fasulye ve soğan soslu pilav, salsa sosu.
- Vietnam, et- erişte-ot-pirinç karışımı.
- Kolombiya, yeşil soğan, yumurta ve süt.
- İtalya, kruvasan ve kapuçino.
- İsveç, reçelli krep.
- Pakistan, kepekli hamurdan yapılan gözleme.
19.01.2024 20:36:34
Kahvaltı Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|