Kek Çeşitleri

Kek Çeşitleri; Akşam ve ikindi çaylarının vazgeçilmezi olan kek ülkemizde çok sevilir ve tüketilir. Özellikle hazır gıda, ambalajlı ve rafine edilmiş ürünler, katkı maddeli şekerli gıdaları çocukların tüketilmesi istenmediği için ev yapımı aparatif, pratik ve kolay kekler sık yapılır. Havuçlu kek, kakaolu kek, üzümlü kek, tarçınlı kek, çikolatalı kek, ıslak kek, limonlu kek, muzlu kek, ıspanaklı kek, zebra kek, mozaik kek, çilekli kek, çaylı kek, Hindistan cevizli kek, kirazlı kek, tuzlu kek, incirli cevizli kek, damla çikolatalı kek, glutensiz kek, şekersiz fit kek, hurmalı kek, pancarlı kek, damla sakızlı kek, ballı bademli kek, kadayıflı muz dolgulu kek, fincan kek, portakallı kek gibi daha pek çok kek çeşitleri vardır.
Kek hem yapımı kolay ve hızlı olduğu için hem de genel olarak malzemeleri evde her zaman bulunan malzemeler olduğu için acil misafirler için harika bir öneridir.

Kakaolu Islak Kek Malzemeleri

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı kadar toz şeker
  • 1,5 su bardağı kadar süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kakaolu Islak Kek Nasıl Yapılır?


Yumurta kırılır ve üzerine toz şekeri eklenir. Mikser ile yumurta ve şeker krema kıvamına gelene dek çırpılır. Süt, sıvı yağ, kakao ve vanilyayı da üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. Bu kek harcından bir su bardağı kadar ayırın.
Kalan kek harcına un ve kabartma tozunu da ekleyin, hamur kıvamını alana dek karıştırın. Kek kalıbını tereyağı ile yağladıktan sonra kek harcını kalıba dökün. 180 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. Kek piştikten sonra çatal ya da kürdan yardımı ile üzerinde delikler açın. Ayırdığınız sıvı kek harcından yavaş yavaş ekleyin. Sosunu da çektikten sonra dilim dilim servis edebilirsiniz. Tercihe bağlı olarak dilimledikten sonra üzerine çilek, Hindistan cevizi tarzı süsleme yapabilirsiniz.

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Malzemeleri

  • 3 tane yumurta
  • 3 tane rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı kadar çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tane rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Nasıl Yapılır?

Yumurtalar derin bir kap içine kırılır ve üzerine toz şekeri ilave edilir. Mikser ile yumurta ve şeker krema kıvamına gelene dek çırpılır. Süt, sıvı yağ, tarçın, ceviz, rendelenmiş havuç ve rendelenmiş limon kabuklarını da üzerine ekleyin. Ardından unu yavaş yavaş eleyerek ekleyin unun üzerine kabartma tozu ve vanilini de ekleyin. İyice karıştırın. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hazır olan kek harcını kalıbın içine dökün. 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-40 dakika pişirin. Tercihe bağlı olarak kek piştikten sonra üzerini Hindistan cevizi ya da çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
20.01.2024 18:08:22
Kek Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kek Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kek Çeşitleri"
Kek çeşitlerinin hemen hemen hepsini yapmışındır ve oldukça lezzetli oluyor. Yalnız bana yumurta miktarının çok konulması pek mantıklı gelmiyor. Kekin lezzetini tamamen değiştiriyor. Bu nedenle yumurta miktarını azaltarak yapsak daha lezzetli olmaz mı?
Aydan . 31.08.2018

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024