Kırmızı Et Çeşitleri
Kırmızı Et Çeşitleri, insanların yaşamında en çok severek tükettiği ve sağlık açısından en faydalı olan hayvansal gıdaların başında kırmızı et gelmektedir. Genellikle kırmızı etin hem yeri hem de ağızda bırakmış olduğu lezzeti gerçekten çok farklıdır. Sofraların ve yemeklerin baş tacı ve vazgeçilmezi olan kırmızı et genel olarak büyük baş hayvanların etlerinden hazırlanmaktadır.
Ancak küçük baş hayvanların etleri de yine aynı şekilde vazgeçilmeyen en lezzetli yemeklerin hazırlandığı besin maddemizdir. İçerdiği yüksek protein sayesinde kırmızı eti her yaştan bireyin mutlaka tüketmesi gereken en yararlı besin maddesidir.
Kırmızı et çeşitleri genellikle sığır ve koyun olarak iki ayrı gruba ayrılmaktadır. Koyun etleri keçi, kıvırcık, karaman ve dağlıç olarak ayrılmaktadır. Sığır etleri de manda, dana ve sığır olarak ayrılmaktadır. Ayrıca büyük baş hayvanlar dişi ve erkek olarak farklı özelliklerde yer almaktadır. Çoğunlukla kırmızı et çeşitlerinde bu özellikler lezzet bakımından büyük rol oynamaktadır. Kırmızı et çeşitleriyle istediğiniz her türlü pişirme tekniğini kullanarak birbirinden lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Her kırmızı et çeşitleri hem lezzeti hem de pişirme yöntemleri farklı olmaktadır. Kendi damak lezzetinize uygun olarak birbirinden lezzetli kırmızı et çeşitleri pişirerek hayatınıza anlam katabilirsiniz.
Kırmızı Et Çeşitleri- Sığır, sığır eti çeşitleri arasında bonfile, kıyma, yumurta, incik, kuşbaşı, nuar, tranç, kontrfile, sokum ve puli gibi farklı isimlerde çeşitleri bulunmaktadır.
Koyun etinde şiş, kuşbaşı, haşlamalık, kıyma, pirzola çeşitleri olarak bilinmektedir. Bu kırmızı et çeşitleri ile istediğiniz her türlü yemeği pişirebilir sevdikleriniz ile güzel zaman geçirerek yemeklerin zevkini çıkarabilirsiniz.
- Dana Bonfile, büyük baş hayvanların karın içindeki böbrek yatağının belinin her iki yanında mevcut olan kaslardan ortaya çıkan iç yağlar ile iç organlarla bağlantılarından ayrılmış olan gevrek yapıdaki et çeşididir.
- Antrikot, sığırın göğüs omurlarının üzerinden boyun kısmına doğru uzanan büyük parça ettir. 7
- Kontrfile, büyük baş hayvanın belinin üst kısımının boydan boya sakrum kemiğine kadar uzanmış olan ve omurlar ile kaslardaki yağlardan arındırılmış olan et çeşididir.
- Tranç, büyük baş hayvanın but bölgesinin iç kısmında üst tarafında çanak kemiği alt tarafında diz eklemlerine kadar uzanan bölümdeki et çeşidine verilen isimdir.
- Yumurta, büyük baş hayvanın but bölgesinden diz ekleminin iç tarafındaki kalça eklemine kadar uzanan ve aynı yumurta şeklinde olan et çeşidinden bir tanesidir.
- Puli, sığırın aşil tendonundan inciğin üzerine kadar uzanan ettir.
- İncik, pulinin tam alt tarafında bulunan bölümdeki ete denilmektedir.
21.01.2024 13:23:03
Kırmızı Et Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|