Kırmızı Et Çeşitleri

Kırmızı Et Çeşitleri, insanların yaşamında en çok severek tükettiği ve sağlık açısından en faydalı olan hayvansal gıdaların başında kırmızı et gelmektedir. Genellikle kırmızı etin hem yeri hem de ağızda bırakmış olduğu lezzeti gerçekten çok farklıdır. Sofraların ve yemeklerin baş tacı ve vazgeçilmezi olan kırmızı et genel olarak büyük baş hayvanların etlerinden hazırlanmaktadır.
Ancak küçük baş hayvanların etleri de yine aynı şekilde vazgeçilmeyen en lezzetli yemeklerin hazırlandığı besin maddemizdir. İçerdiği yüksek protein sayesinde kırmızı eti her yaştan bireyin mutlaka tüketmesi gereken en yararlı besin maddesidir.

Kırmızı et çeşitleri genellikle sığır ve koyun olarak iki ayrı gruba ayrılmaktadır. Koyun etleri keçi, kıvırcık, karaman ve dağlıç olarak ayrılmaktadır. Sığır etleri de manda, dana ve sığır olarak ayrılmaktadır. Ayrıca büyük baş hayvanlar dişi ve erkek olarak farklı özelliklerde yer almaktadır. Çoğunlukla kırmızı et çeşitlerinde bu özellikler lezzet bakımından büyük rol oynamaktadır. Kırmızı et çeşitleriyle istediğiniz her türlü pişirme tekniğini kullanarak birbirinden lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Her kırmızı et çeşitleri hem lezzeti hem de pişirme yöntemleri farklı olmaktadır. Kendi damak lezzetinize uygun olarak birbirinden lezzetli kırmızı et çeşitleri pişirerek hayatınıza anlam katabilirsiniz.

Kırmızı Et Çeşitleri

  • Sığır, sığır eti çeşitleri arasında bonfile, kıyma, yumurta, incik, kuşbaşı, nuar, tranç, kontrfile, sokum ve puli gibi farklı isimlerde çeşitleri bulunmaktadır.
    Koyun etinde şiş, kuşbaşı, haşlamalık, kıyma, pirzola çeşitleri olarak bilinmektedir. Bu kırmızı et çeşitleri ile istediğiniz her türlü yemeği pişirebilir sevdikleriniz ile güzel zaman geçirerek yemeklerin zevkini çıkarabilirsiniz.
  • Dana Bonfile, büyük baş hayvanların karın içindeki böbrek yatağının belinin her iki yanında mevcut olan kaslardan ortaya çıkan iç yağlar ile iç organlarla bağlantılarından ayrılmış olan gevrek yapıdaki et çeşididir.
  • Antrikot, sığırın göğüs omurlarının üzerinden boyun kısmına doğru uzanan büyük parça ettir. 7
  • Kontrfile, büyük baş hayvanın belinin üst kısımının boydan boya sakrum kemiğine kadar uzanmış olan ve omurlar ile kaslardaki yağlardan arındırılmış olan et çeşididir.
  • Tranç, büyük baş hayvanın but bölgesinin iç kısmında üst tarafında çanak kemiği alt tarafında diz eklemlerine kadar uzanan bölümdeki et çeşidine verilen isimdir.
  • Yumurta, büyük baş hayvanın but bölgesinden diz ekleminin iç tarafındaki kalça eklemine kadar uzanan ve aynı yumurta şeklinde olan et çeşidinden bir tanesidir.
  • Puli, sığırın aşil tendonundan inciğin üzerine kadar uzanan ettir.
  • İncik, pulinin tam alt tarafında bulunan bölümdeki ete denilmektedir.
21.01.2024 13:23:03
Kırmızı Et Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kırmızı Et Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kırmızı Et Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024