Kızartma Çeşitleri

Kızarma çeşitleri, özellikle çocukların çok severek yediği kızartma çeşitleri çalışan bayanların, öğrencilerin ve bekarların kurtarıcı yemeğidir. Pratik lezzetli ve masrafsız hazırlanabilen bir yemek olduğu gibi malzemeleri de kolay bir şekilde her yerde bulunduğu için çok tercih edilen bir yemektir.

Sebze kızartma çeşitleri


Patates kızartması; patatesler elma dilimi ya da parmak parmak doğranarak yapılan kızartmalardır.
Patatesler değişik baharatlarla tatlandırarak da kızartılabilir. Patateslerin çıtır çıtır olması için patatesler iki kere kızartılmalıdır.

Patlıcan kızartma; patlıcanların isteğe bağlı büyüklükte doğranıp kızartılmasıyla yapılır. Bu kızartma oldukça yağ emdiği için yumurtalı soslara bulanarak da kızartılabilir.

Kabak kızartma; kabakların dilimlenerek kızartılmasının yanında, rendelenerek baharatlarla karıştırılıp mücver şeklinde de kızartmalar yapılabilir.

Biber kızarması; biber kızartması yaz aylarının vazgeçilmez yemeklerinden olup yoğurtlu sarımsakla birlikte servis yapılabilir.

Bamya kızartması; bazı durumlarda yemek olarak sofraya konan bamya kızartması kimi zamanda meze olarak sofralarda yer almaktadır oldukça faydalı olan bu sebze mineral ve vitamin açısından oldukça zengin ve besleyici değeri çok yüksek bir sebzedir.

Havuç kızarması; sofralarda rengiyle ve lezzetiyle harika bir sunumdur.
Rendelenerek kabak ve patatesle rengarenk bir görüntü şeklinde de kızartılabilir.

Soğan halkası kızarması; çıtır çıtır çok lezzetli bir yemektir. Bu kızartma yapılırken çok büyük boy soğanlar seçilmelidir. Bu sayede daha büyük soğan halkaları elde edersiniz.

Mantar kızartması; düşük kalorili bir sebze olduğu için diyet programlarında da çok yer alan mantar kızartması oldukça lezzetli bir yemektir. Mantarlar hazırlanırken kararmaması için limonlu suda bekletilirse daha beyaz olur. Limonlu sudan alınan mantarlar kızartılmadan önce avuç içinde sünger gibi kırmadan sıkılmalıdır.

Et kızartma çeşitleri


Tavuk kızartma; öğrencilerin, çalışanların, bekar beylerin kolayca yapabileceği pratik bir yemektir. Tavuklar baharatlı soslar hazırlanarak farklı tatlar yaratılabilir. Tavuk kızartma için kanat, but tercih edin. Kızaran tavuk etlerinin sertleşmesini önlemek için kızardıktan sonra sıcakken tuzunu koyun.

Et kızartma; farklı yağlar kullanılabilir. Tere yağı kullanılacak olursa daha lezzetli olur. Eti alırken kasabınıza kızartma için kullanacağınızı söyleyerek almalısınız. Et kızartması yaparken çok kızartıp kurutulmamalıdır.

Köfte kızartma; Türk mutfaklarında çok özel yeri vardır. Çok kolay gibi görünse de usulüne göre yapılmazsa kızartma sırasında basit kurallara dikkat edilmezse lezzet yerinde olmayacaktır.

Balık kızartma çeşitleri


Hamsi kızartma; hamsi kızartırken içlerinin çok iyi yıkanıp sularının iyi süzdürülmesi lazım aksi taktirde lezzetli kızartmalar olmayacaktır.

Levrek kızartma; bu kızartma yapılırken balıklar kızartmadan önce muhakkak un tuz karışımına bulanarak kızartılmalı, aksi taktirde hem yapışır hem de dağılabilir.

Alabalık kızartma; alabalık en güzel tereyağında kızarır. Kızarmadan önce balığı mısır ununa bulamalısınız.

Hamur işi kızartma çeşitleri

Hamur kızartması; kahvaltıların çayın yanına çok yakışan bir yemektir. Ayrıca 5 çaylarında domates soslarıyla birlikte sunulabilir.

Sigara böreği; patatesli, peynirli, kıymalı çeşitleri hazırlanıp kızartılabilir.

Soslu kızartma çeşitleri

Domates soslu karışık kızartma; kızarttığımız patates, patlıcan, kabak, havuç gibi sebzelerin üzerine domates sosları yapılarak dökülür. Bu şekilde sebzelerin hepsi bir arada kızartılarak soslandığı gibi tek tek de yapılarak domates soslu kızartmalar yapılabilir.

Yoğurt soslu kızartmalar bu kızartmalarda domates soslular gibi yapılır ancak üzerine domates sosu yerine yoğurtlu sarımsak karıştırılıp dökülür.
20.01.2024 20:04:05
Kızartma Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kızartma Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kızartma Çeşitleri"
Merhaba kızartma çeşitlerini çok sık yapıyorum ve çocuklarım ç.ok fazla tüketiyor. bizim evde bu nedenle çok kızartma yeniliyor. kızartmanın insan vücuduna ne gibi zararları olabilir? Biraz daha azaltmayı planlıyorum.
Belhi . 25.10.2018 23:55:46

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024