Lahana Çeşitleri

Lahana Çeşitleri, Vitamin ve mineral değeri zengin olan sebzeler içerisinde yer alan lahananın birçok türü vardır. Geniş yapraklara sahip bu bitki bol yağış alan yerlerde verimli bir şekilde yetişme imkânı bulur. Toprak bakımından ise kireçsiz, geçirimli ve humus yönünden zengin toprak yapısını sever. İlkbahar mevsiminde tohum olarak toprakla buluşan lahana Mayıs ayında yeşermeye başlayarak gelişir.
Sulama ve gübreleme olanaklarının geliştirilmesiyle oldukça iri yapıya ulaşan lahana bol vitamin barındırır. Türkiye'de Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yoğun olarak yetiştirilen lahana verimi için toprağın organik hayvan gübresi ile desteklenmesi sonucu devasa büyüklüğe ulaşır. Sağlığı olumlu yönde bu etkileyen lahana türlerinden çeşitli yemekler yapılmaktadır. Bununla birlikte turşu yapımı için de ayrı bir seçenek olan bu besin maddesi zayıflamaya da kaynaklık etmektedir.

Aşırı sıcak ve soğuk iklimlerde yetişme alanı daralan lahana çeşitleri göbek çevresinde dağılım gösteren yaprakları ile toprağa yakın yetişen köklü bir sebzedir. Olumsuz hava koşullarına karşı dayanıksız olan bu sebze her coğrafyaya ait iklime uyum sağlamaz. Söz konusu bu lezzetli gıda çiğ olarak tüketilebildiği gibi haşlama usulü ile de sade olarak yenilebilir.

Lahana Çeşitleri, Kara


Ülkemizde en çok Karadeniz bölgesinde yetişen kara lahana yeşil ve iri yapraklara sahiptir. Aynı zamanda kalın yaprakları sayesinde raf ömrü uzun bitkiler arasında yer alır.
C vitamini bakımından zengin içeriğe sahip bu ürün ile enfes yemekler elde edilmektedir. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönelik tercih edilmesi gereken sebzelerden biri olan kara lahana lifli yapısıyla mide dostudur. Öte yandan kanser hücrelerini azaltma etkisi vardır.

Lahana Çeşitleri, Beyaz


Manav reyonları da sıklıkla karşılaşılan bir kış sebzesi olan beyaz lahana bin bir türlü yemeklerin ana maddesini oluşturmaktadır. Söz konusu bu şifa kaynağı sebze ile vücuttaki toksinlerin atılması mümkündür. En çok Akdeniz bölgesinde yetiştirilen beyaz lahana tarım olanaklarının geliştiği ve iklimi elverişli olduğu her yerde yetiştirilebilir. Geniş ve ince yapraklıdır. Sarma yapımında sıklıkla kullanılan bu bitkisel ürün oldukça doyurucu özelliğe sahiptir. Tokluk hissi yarattığından ötürü diyet listelerinde yerini alabilir.

Lahana Çeşitleri, Mor


Göz alıcı rengiyle birçok yemek türünü zenginleştiren mor lahana küçük boyutlara sahiptir. Yaprakları sert nitelikte olup soğuğa karşı dayanıklıdır. Sulama ve toprak minerali gelişmiş alanlarda verimli bir şekilde yetişebilir. Genellikle salata ve turşu yapımında ön planda tutulmaktadır. Renginden dolayı birçok yoğurtlu meze yapımında tercih edilmektedir. Mor lahananın barındırdığı vitamin deposu vücut enerjisinin artışına kaynaklık eder.
20.01.2024 12:43:11
Lahana Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Lahana Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Lahana Çeşitleri"
Bütün lahana çeşitlerinin protein miktarı aynımidir. Bütünsel lahanası daha çok içeriyor diye duydum ben doğruluk payı nedir?
Ayanfer . 06.11.2018 03:42:17

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024