Mantı Çeşitleri

Mantı Çeşitleri; Mantı sadece Türkiye sınırları içerisinde tüketilmemektedir. Evrensel bir lezzet haline gelen mantı Çin'den Anadolu'ya kadar uzanan bir lezzetler kültürü mantının birçok çeşidi bulunmaktadır. Bildiğimiz üzere Kayseri'ye mal olmuş mantının diğer çeşitlerine bir bakalım.

Kayseri Mantısı İçin Malzemeler
i


Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemeler
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı domates ya da biber Salçalı
Sosu için
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 kâse sarımsaklı yoğurt
Kayseri Mantısı Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisinde un, tuz, yumurta ve suyu ekleyerek hamuru sert bir kıvama yoğurun ve 2 eşit parçaya ayırın ve yarım saat dinlendirdikten sonra hamuru açın ve hamuru bildiğiniz gibi katlanarak enine ve boyuna 2-3 cm olacak şekilde kesin. Daha sonra içi için kıyma ve ince doğranmış soğanları ve diğer malzemeleri de ekleyerek karıştıralım. Daha sonra kestigimiz karelerin içerisine kıyma koyarak bohça şeklinde kapatalım ve bitirene kadar devam edelim. Daha sonra derin bir tencerede kaynayan suyun içerisine hazırladığımız mantarları ekleyelim ve 10 dk kadar haşlayıp servis tabağına alalım ve üzerine sosunu ve yogurtu ekleyelim.

Çerkez Mantısı İçin Malzemeleri

Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemeler
  • 4 adet orta boy patates
  • Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
Sosu için
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 kâse sarımsaklı yoğurt
Çerkez Mantısı Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisinde un, tuz, yumurta ve suyu ekleyerek hamuru sert bir kıvama yoğurun ve 2 eşit parçaya ayırın ve yarım saat dinlendirdikten sonra hamuru açın ve hamuru bildiğiniz gibi katlanarak enine boyuna 7-8 cm'ye kadar kare keselim. İçi için, haşladığımız patatesleri çatal ile ezelim ve diğer malzemeleri ekleyerek kestiğimiz hamurun içerisine koyalım ve muska şeklinde katlayalım ve tüm işlemi hamur bitene kadar devam edelim. Daha sonra derin bir tencerede mantıları 10 dk kadar haşlayın ve daha sonra servis tabağına alalım. Daha sonra üzerine sosunu ve yoğurdu ekleyelim.

Yağ Mantısı İçin Malzemeleri

Hamuru için
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 pk toz maya
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Yeteri kadar su
İç malzemeler
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı domates ya da biber Salçalı
Sosu için
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz biber veya domates salçası
  • 1 kâse sarımsaklı yoğurt
Yağ Mantısı Nasıl Yapılır?

Un, süt, maya, tuz ve sıvı yağı bir kaba koyarak yeteri kadar su ekleyerek yoğuralım ve daha sonra 20 dk kadar mayalanmasını bekleyelim. Daha sonra hamuru çok incetmeden açalım ve bir bardak yardımıyla yuvarlak keselim. İçi için kıyma ve diğer malzemeleri karıştırıp hamurun içerisine koyalım ve yarım ay şeklinde kapatalım. Daha sonra hamurları kızartma tavasında kızartalım ve servise alalım üzerine sosu ve yoğurdu ekleyerek servis edelim.
22.01.2024 00:52:00
Mantı Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantı Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mantı Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024