Meze Çeşitleri

Meze Çeşitleri, birçok meze çeşitleri vardır. Belli başlı meze isimleri: Yoğurtla yapılan mezeler; Yoğurtlu semizotu, haydari, kabak yoğurtlama, yoğurtlu közlenmiş patlıcan mezesi, yoğurtlanmış brokoli vs. Sıcak mezeler; Mini köfteler, arnavut ciğeri, mini börekler (En yaygın yapılanı sigara böreğidir) patates kroket, mini tavuk şiş, saç kavurma vs.
Zeytin yağlı sebzeler; Piyaz, barbunya fasulye pilakisi, zeytinyağlı enginar, taze börülce mezesi vs. Hemen hemen herkesin damak tadına uygun sevdiği bir meze vardır. Yemeklerin yanına muhteşem uyum sağlar ve sevilerek tüketilir. Ben de bu sayfada size üç tarif sundum sevdiğiniz ve yapmayı istediğiniz meze tarifini buradan bakarak yapabilirsiniz.

Meze Çeşitleri


Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Mezesi İçin Gereken malzemeleri

  • 2 diş sarımsak
  • 5 tane patlıcan
  • Tuz
  • 1 kâse yoğurt

Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Mezesi Nasıl Yapılır?


İlk olarak patlıcanları ocakta kabukları yumuşayana dek közleyin. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Bir kabın içine sarımsakları rendeleyin, tuz ve yoğurdu ekleyin bir güzel karıştırın. Doğradığınız patlıcanları da yoğurda ilave edin ve karıştırıp servis tabağına alın. İsterseniz üzerini isot ile süsleyebilirsiniz ya da sevdiğiniz herhangi bir baharatı kullanabilirsiniz.

Taze Börülce Mezesi İçin Gereken malzemeleri
  • Bir büyük soğan
  • Yarım kilo taze börülce
  • Ayçiçek yağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Limon
Taze Börülce Mezesi Nasıl Yapılır?

Börülceleri ayıklayın, olgun olanlarının da içini ayıklayın ve börülceleri bir tencereye koyup 30 dakika kadar haşlayın.
Haşlanmış olan börülceleri suda kararmaması için hemen suyunu süzün. Sonra soğanı piyazlık şekilde doğrayın ve Ayçiçek yağı ile hafif kavurun. Daha sonra süzülen börülceleri ilave edin ve tuz atıp biraz daha kavurun. Bu kavurma işlemini bir iki karıştırma şeklinde yapıp ocağı söndürün. Servis tabağına aldığınız börülcenin üzerine limon ve zeytinyağı ekleyin.

Sigara Böreği İçin Gereken malzemeleri
  • Böreklik lor peyniri
  • Hazır yufka
  • Maydanoz
Kızartmak için
  • Sıvı yağ
Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Yufkayı tezgâha serin ve üçgen şeklinde 12 eş parçaya bölün. Bir kabın içine doğradığınız maydanozları ve lor peynirini koyup karıştırın. Üçgen şekilde kesilmiş olan yufkaların bir tanesini alın geniş olan kısmına iç harcından bir kaşık kadar koyun. Kenarlarını peynirin dökülmemesi için içe kıvırın ve rulo şeklinde sarın. Tüm yufkaları bu şekilde bitirin. Uç kısmının açılmaması için hafif su ile ıslatabilirsiniz. Bir tavaya yağı koyup kızdırın. Daha sonra hazırladığınız börekleri kızgın yağda çevirerek kızartın. Kızarttığınız börekleri servis tabağına alın. Dilerseniz yağını çekmesi için servis tabağının altına havlu peçete serebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 21:59:25
Meze Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Meze Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Meze Çeşitleri"
Merhaba, meze çeşitlerinninin bollugu sofranın güzelleşmesine etki eden en önemli etkenlerden biridir. Mezelerin yapılışı her ne kadar kolay gözükse de gerekli lezzeti ve kıvvamı tutturmak oldukça zordur. Bunu yapınca anladım. Mezelerde kıvamı tutturmak içn nasıl işlemler yapılıyor?
Hazen . 29.10.2018 14:24:47

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024