Patates Yemeği Çeşitleri

Patates Yemeği Çeşitleri, Patates doyurucu olduğundan dolayı bütün yemeklerde kullanılmaktadır. Patates oldukça lezzetli, yemeklere ayrı bir tat katan besin kaynağıdır. Fiyatı ekonomik ve çok çeşitli yemeklerde kullanımı yapılmaktadır. Şimdi patates yemeği çeşitleri şeklinde birkaç tarif oluşturalım sizlerde evinizde yaparak eşinize, dostunuza güzel bir yemek hazırlamış olun.

Patates Yemeği Çeşitleri


Sulu Patates Yemeği Yapılışında Kullanılan malzemeleri

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 250-300 gram tavuk göğsü
  • 1 tane orta boy domates
  • 2 tane yeşil sivri biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biner salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Sulu Patates Yemeği Nasıl Yapılır?


Sulu patates yemeği yapımına ilk olarak yemeğin ana malzemesi olan patatesleri soyarak başlayalım. Soyulan patatesleri yıkayalım ve daha sonra süzgeçte alıp süzülmesini bekleyelim. Bizde o arada kuru soğanımızı soyalım. Kuru soğanı da soyduktan sonra bir kenara bırakalım ve süzülen patatesleri çok küçük olmayacak şekilde küp-küp doğrayalım. Malzeme listesinde olan tavuk göğsünü de küp-küp olacak şekilde doğrayalım. Bunları bir köşede bekletelim. Doğrama tahtasına kuru soğanı alalım ve ince ince doğrayalım. Ardından domatesleri de ince ince doğrayalım.
Sarımsak ve biberleri de ufak ufak doğradıktan sonra soğanı, sarımsağı, yeşil biber ve domatesi önceden hazırlanan bir tencereye koyup üzerine sıvı yağı ilave edip kavuralım. Bu malzemeler kavrulmuş yakın doğranan tavuk göğsünü de tencereye ilave edelim birkaç tür çevirip üzerine salçaları ilave edelim. Hemen ardından küp-küp doğranan patatesleri de ilave ederek bir tür karıştırıp üzerine önceden kaynatılan yarım litre suyu ilave edelim. Ardından karabiberi, tuzu da ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım ve yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Patates yemeğimiz pişmeye yakın zaten o güzel kokusunu salacaktır. Pişen yemeği sıcak sıcak servis tabaklarına alarak servise sunabilirsiniz.

Etli Patates Yemeği

Etli Patates Yemeği Yapılışında Kullanılan malzemeleri
  • 3-4 adet büyük boy patates
  • Yarım kilo kuş başı doğranmış dana eti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (İsteğe göre miktarını değişebilirsiniz ya da kullanmayabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 çay kaşığı tuz (Tuz oranını kendinize göre ayarlayın)
  • 1 buçuk su bardağı su
Etli Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

Etli patates yemeği yapımına ilk olarak patatesleri soyarak başlayalım. Daha sonra soyduğumuz patatesleri iyice yıkadıktan sonra doğrama tahtasına alıp küp-küp doğrayalım. Doğranan patatesleri geniş bir kaba alarak üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını, kuş başı doğranmış eti, pul biberi, dağ kekiğini, tuzu ilave ederek güzelce karıştıralım. Daha sonra fırın tepsisine harmanlanan malzemeler alarak tepsiye serelim ve üzerine suyu gezdirelim. Su patateslerin buharlaşarak pişmesi için gerekli. Ardından da önceden 180 derecede ısıtılan fırında koyalım ve yaklaşık 20 dakika pişirelim. Ara sıra çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edersek daha iyi olacaktır. 20 dakika sonra pişen patates yemeğini servis tabaklarına alarak servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 18:37:17
Patates Yemeği Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patates Yemeği Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Patates Yemeği Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024