Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, Yaptığımız çoğu yemeğin yanında mutlaka bulundurduğumuz pilavların, onlarca çeşidi vardır. Ana malzeme bulgur ve pirinçtir, ama pilav isimleri, içlerine katılan çok çeşitli malzemelerle adlandırılır. Pilav çeşitleri, ev hanımlarının yemek yapmakta geç kaldıklarında ya da ne pişirsem sıkıntısına düşünce adeta kurtarıcı yemektir.
Hemen bir yeşil mercimekli pilav, yanında taze yeşil soğan, salata, cacık veya ayran harika bir öğle ya da akşam yemeği olur. Kısacası evde kurtarıcı, restoran, lokanta, kafeterya, tüm konaklama yerlerinde diğer yemekleri tamamlayıcı, görsel havası olan bir yemeğimizdir. Pirinç pilavı, bulgur pilavı nohut ve kuru fasulyeyle muhteşem ikilidir. Her yaş grubunun bayılarak yediği yemektir. Bulgur ve pirincin vücut sağlığına çok faydası vardır. Pirinç, kolesterol içermez, karbonhidrat bakımından zengindir ve günlük enerjini büyük bir kısmını karşılar. Lif oranı yüksek olduğu için, ishal tedavisinde kullanılır. Bol potasyum ve azot bulunur, bu da kan basıncı değerlerinin düzenini sağlar. Bulgur ise pirinçten daha besleyici bir besin maddesidir. Hem daha ekonomik hem de daha fazla yararlı maddeler içermektedir. Bulgur çinko, kepek, B 12, Folik asit, krom, magnezyum, selenyum B vitaminleri bakımında zengindir. Vücut direncini sağlar, çocukların daha hareketli ve enerjik olmalarını sağlar. Kandaki yağ oranını düşürerek damar sertliğini önler.

Pilav çeşitleri nelerdir?


Pilavların ana malzemesi olan bulgur ve pirinç çok çeşitli şekillerde pişirilmektedir.
Bildiğimiz klasik tariflerin dışında, onlarca güzel pişirme yöntemleri vardır. Pilav çeşitleri kişilerin yaşadığı çevre, kültür ve alışkanlıklarına göre değişmektedir. Yöresel çeşitleri oldukça fazladır. Bunlardan bazılarını saymak istersek; Sebzeli bulgur pilavı, patlıcanlı pilav, köfteli pilav, havuçlu pilav, Uludağ pilavı, şehriyeli pirinç pilavı, yeşil mercimekli bulgur pilavı, tavuklu pilav, sarı kırmızı pilav, portakallı pilav, mantarlı bulgur pilavı, kafesli pilav, etli bulgur pilavı, Türkistan pilavı, tavuklu fasulyeli pilav, safranlı pilav, perde pilavı, Orta Asya pilavı, Mengen pilavı, kestaneli pilav, arpacık soğanlı tavuk ve kepekli pirinç pilavı, yumurtalı bulgur pilavı, arpa şehriyeli kus kus pilavı, arpa şehriye pilavı, patatesli bulgur pilavı, ezogelin pilavı, kavurmalı bulgur pilavı, sütlü bulgur pilavı, etli buhara pilavı, tavuklu büryan pilavı, iç pilav, duvak pilavı, Özbek pilavı, meyhane pilavı, mısırlı pirinç bademli pirinç pilavı, midye pilavı, nohutlu pilavı, hamsili pilav, ciğerli pilav, Azeri pilavı, ciğerli pilav, kış pilavı, düğün pilavı, üzümlü pilav gibi onlarca pilav çeşitleri vardır. Zevkle yapılır ve herkes tarafından büyük bir iştahla yenir.
19.01.2024 06:49:58
Pilav Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pilav Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pilav Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024