Poğaça Çeşitleri

Poğaça çeşitleri: Poğaçalar, hamur işlerinin en başta gelen çeşitlerindendir. Evlerde her daim aranan ve zevkle yenen, misafirlere ikram edilen güzel doyurucu bir besindir. Hayatın tüm alanlarında bulunan, iç harcı farklı farklı, şekli farklı farklı olan herkes tarafından aranan ve severek yenen gıda türüdür. Çalışanlar sabah biraz erken kalkıp, kendilerine şöyle bir mükellef kahvaltı hazırlamaya hep üşenirler.
Bir kaç saat daha fazla uyumak için sağlıklarını tehlikeye atarlar. Dışarıda satılan poğaça çeşitlerinden iki adet veya bir simit alarak ayak üstü çayla kahvaltıyı geçiştirirler. Halbuki kahvaltı, sağlıklı beslenmenin en önemli öğünüdür. Poğaça çeşitleri, un ve yağ ile yapıldığından karbonhidrat oranı yüksektir. Yiyen kişiye tokluk hissi verebilir, fakat tekrar çabuk acıktırır. Bu yüzden kilo vermek isteyenler ve şeker hastası olanlar yemekten sakınmalıdır. Çok canları çekerse günde 1 adet yemeye çalışmalılar.

Poğaça çeşitleri ve nasıl yapılır?


Poğaça, hangi çeşit olursa olsun hamur ile yapıldığı için vücuda fazla yararı yoktur. Kalori değeri yüksektir. Her şeyde olduğu üzere; azı karar, çoğu zarardır. Sağlığını düşünen herkesin, sabah yararlı gıdalardan oluşan, güzel bir kahvaltı yapmayı alışkanlık haline getirmelidir. Poğaça çeşitleri, evlerde ve tüm gıda sektöründe envayi çeşit yapılıp satılmaktadır. Peynirli, çikolatalı, katmerli, kaşarlı, sodalı, ayranlı, zeytinli, patatesli, kıymalı, sosisli, çökelekli, sebzeli, sade, susamlı, çörek otlu, yeşil mercimekli, dere otlu, kepekli peynirli poğaça, çavdar unlu poğaça, bayatlamayan poğaça, simit poğaça, zeytin ezmeli poğaça, karnıyarık poğaça, İran poğaçası, örgü poğaça, piknik sepeti poğaça, mayalı poğaça, mısır unlu peynirli poğaça, papatya poğaça, pofuduk poğaça gibi iç harçlı ve farklı şekilli çeşitleri yapılır.
Şimdi ben size, zeytinli poğaça nasıl yapılır onu tarif edeceğim.

Zeytinli poğaça nasıl yapılır?


Malzemeleri

  • 3 Su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (Akı hamura sarısı üzerine sürülecek)
  • Küçük paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Çörek otu
İç harcı için
  • Doğranmış zeytin
Üzeri için
  • Susam
  • Yumurta sarısı
  • Sıvı yağ
Yapılışı: Zeytinlerin tek tek çekirdekleri ayıklanır, doğranır bir kenarda bekletilir. Derin bir kaba un konur. Daha sonra sıra ile hazırladığımız kuru maya, tuz, şeker, çörek otu una ilave edilir. Daha sonra bu malzemeler karıştırılır. Sonra sıvı yağ ve ılık sütü yavaş yavaş bir yandan karışımı parmaklarla yoğurarak eklenir. Ardından hamur orta yumuşaklıkta bir hamur haline getirilir ve mayalanması için 3 saat beklemeye bırakılır. Aralıklarla kontrol ederek kabarmasına bakılır. Mayalanan hamurdan küçük bezeler alarak, elimizde açar, zeytin harcından koyar ve kapatılır. Tüm hamur bu şekilde hazırlanır, yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir. 175 derecede ısıtılmış fırına tepsi sürülür ve iyice kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 10:47:51
Poğaça Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Poğaça Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Poğaça Çeşitleri"
Birçok farklı poğaça çşitleri var ve ben de işim nedeni ile dışarıdan poğğaça almak yerine evde yaparak işe götürüyorum. Peki bana yapabileceğim en kolay poğaça çeşitleri önereblir misiniz? Eğğer istersenz tarifini de bana verebilirsiniz.
Onural . 31.10.2018 01:37:22

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024