Sandviç Çeşitleri

Sandviç çeşitleri, Genellikle açlığımızı yatıştırmak, ayaküstü atıştırmalık olarak hazırlayıp yediğimiz besinlerdir sandviçler. Son derece lezzetli ve doyurucu olurlar. Karbonhidrat içerirler, fakat sandviç hazırlarken, ekmeğin arasına koyacağımız malzemeyle vücuda daha yararlı hale getirebiliriz. Evde, eşlerimize işe giderken atıştırmalık olarak hazırlarız, okula giden çocuklarınız hazırlarız, sokağa çıkarken uzun alışverişlerde yemek üzere hazırlar çantamıza koyarız.
Kısacası sandviç çeşitleri, sokakta, okulda, iş yerinde kolay beslenme şeklidir. Hem doyurucudur hem de besleyicidir. Özel günlerin, partilerin, cemiyetlerin, toplantıların en güzel pratik yiyecekleridir.

Sandviç çeşitleri, çoğunlukla seyahatlerde yolcu ikramı olarak sunulur. Yalnız dikkat edilmesi gereken en önemli husus; sandviç hazırlarken eğer salam, sosis gibi malzeme kullanılıyorsa en kısa sürede tazeyken tüketmek gerekir. Çünkü salam ve sosis çok kısa sürede bozulan gıdalardır, zehirlenme olaylarıyla karşılaşılabilir. Gün içerisinde aşırıya kaçmamak üzere tüketmek daha sağlıklı olacaktır. Sandviçleri evde hazırlarken sorun olmaz, fakat dışarıdan alınan sandviçleri özenle seçmek gerekir. Daima her zaman alışveriş yapılan yerlerden ve güvenilen yerlerde alıp tüketmek gerekir.

Sandviç eşitleri nelerdir?


Sosisli sandviç, ton balıklı sandviç, kulüp sandviç, küçük somunlar sandviç, simit sandviç, sebzeli sandviç, bütün sandviç, pratik sandviç, peynir soslu biftekli sandviç, pastane usulü mini sandviç, omletli sandviç, kaşar peynirli sandviç, jambonlu sandviç, salamlı sandviç, ızgara tavuk göğüslü sandviç, karışık sandviç, kurabiyeli sandviç dondurma.

Karışık sandviç nasıl yapılır?


Malzeme listesi

  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı Un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Ilık Su
  • Tuz
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
Arası için
  • Beyaz peynir
  • Domates
  • Salatalık
  • Tuz, karabiber, pul biber
Nasıl Yapılır?

Karışık sandviç tarifi için, sandviç hamuru hazırlamaya başlıyoruz. Çukurca bir kaba 5 su bardağı unu boşaltıyoruz. Üzerine tuzu serpiyoruz ve karıştırıyoruz. Unun ortasını havuz gibi açıyoruz ve 1 paket yaş mayayı koyuyoruz. Üzerine 1 yumurta akını boşaltıyoruz, sarısını da sandviçlerin üzerine sürmek üzere ayrı bir tabağa koyuyoruz. Zeytinyağını da ilave ediyoruz, biraz ılık su döküyoruz ve unu almadan ortadaki sıvı malzemeyi biraz karıştırıyoruz. Sıvı malzemeler harmanlandıktan sonra yavaş yavaş unu ortaya çekmeye, hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Bir yandan da hamurun kıvamına göre ılık suyu inceden dökmeye devam ediyoruz. Yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurup hamuru hazır ediyoruz. Hazırlanan hamurdan 10 adet beze koparıp, yuvarlak hale getiriyoruz. Hamur bezeleri masanın üstünde ileri geri hareketlerle oval şekline getiriyoruz. Tüm hamur bezeleri aynı şekilde yapılarak hazırlanır. Yağlanan fırın tepsisine dizilir. Sandviç ekmeklerinin üzerine yumurta sarısı sürülür. Oda sıcaklığında ve tepside mayalanması için bekletilir. Daha sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırına pişmeye koyuyoruz. Pişen sandviç ekmeklerini biraz soğuduktan sonra enlemesine yarım kesilir. Aralarını kestiğimiz sandviç ekmeklerinin arasına peynir dilimi, salatılık ve domates dilimlerinden koyulur. Artık sandviçler yemeğe hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
23.01.2024 03:24:42
Sandviç Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sandviç Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sandviç Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Borç Çeşitleri

Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçic...
Devamını Oku

Bulmaca Çeşitleri

Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan ...
Devamını Oku

Sos Çeşitleri

Sos çeşitleri, birçok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmak...
Devamını Oku

Yeşil Fasulye Çeşitleri

Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein d...
Devamını Oku

Silah Çeşitleri

Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hem de av vb. Hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha ç...
Devamını Oku

Ağda Çeşitleri

Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet ya da lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pra...
Devamını Oku

Marul Çeşitleri

Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kap...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin...
Devamını Oku

Kültür Çeşitleri

Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük an...
Devamını Oku

Bant Çeşitleri

Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde ya da paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve orta...
Devamını Oku

Mısır Çeşitleri

Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye kadar ...
Devamını Oku

Izgara Çeşitleri

Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hemen heme...
Devamını Oku

Gaz Çeşitleri

Gaz Çeşitleri; Gaz, maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de titreşim h...
Devamını Oku

Metal Çeşitleri

Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren cıva haricinde ...
Devamını Oku

Doğru Çeşitleri

Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı noktalar top...
Devamını Oku

Dondurma Çeşitleri

Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serinletici ...
Devamını Oku

Patates Çeşitleri

Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi sevmeyeni...
Devamını Oku

Ses Çeşitleri

Ses çeşitleri, doğumdan itibaren var olan bir oluşumdur. Akciğerden gelen hava ses organlarının yardımı ile şekillendirilip kulağın duyabileceği titreşimler ...
Devamını Oku

Kayısı Çeşitleri

Kayısı çeşitleri, olarak bilinen 6 çeşit kayısı cinsi vardır. Kuru olarak da tüketilen kayısı bu anlamda da 2 çeşide ayrılır. Ülkemizde en fazla Malatya şehr...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Borç Çeşitleri
Bulmaca Çeşitleri
Sos Çeşitleri
Yeşil Fasulye Çeşitleri
Silah Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024